Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Beslenme ve Diyetetik





Gelişim Haber
'“Türkiye yurt dışından gelecek olan aşıları taşıyacak lojistik altyapıya sahip”

Türkiye'nin de sipariş ettiği Çin merkezli koronavirüs aşısı CoronaVac'ın üçüncü faz deneylerinden ilk sonuçlar geldi. Dr. Öğr. Üyesi Kadir Mersin ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Türkiye uluslararası öğrenciler için çekim merkezi oldu

Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) yayımladığı 2018 yılı verilerine göre Türkiye, 125 bin 138 öğrenci sayısı ile ...

Daha Fazlası
Gelişim haber
'“Temiz su için birlikte koştular”

Ampute milli futbolcu ve paralimpik atlet Burak Abacıoğlu’nun gerçekleştirdiği kısa koşulara sporcular ve ünlü isimler eşlik etti. Her bir koşuda, ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Nick Hobbs: “Sürdürülebilirlik artık sadece idealistlerin ve vizyonerlerin hayalleri değil”

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İngiliz Dili ve Edebiyatı Öğrenci Kulübü'nün düzenlediği "İstanbul'un Kırsal Bölgesini Yeniden Düşünmek" başlıklı çevrimiçi bir konferansta ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'“Pandemide yaşlıların kontrol duygusu algısı değişiyor”

Pandeminin yaşlılar üzerindeki psikolojik etkisi üzerine değerlendirmede bulunan Gerontolog F. Sıla Ayan, “Pandemiyle birlikte yaşlı insanların günlük rutinleri, aldıkları bakım ...

Daha Fazlası
Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçan araba TUSİ’yi inceledi
'Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçan araba TUSİ’yi inceledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nı ziyaret etti. Erdoğan, İstanbul ...

Daha Fazlası
Pandemi döneminde elektronik yayınların önemi daha da arttı
'Pandemi döneminde elektronik yayınların önemi daha da arttı

2019 yılı sonundan itibaren bütün dünyada etkisini gösteren Covid-19 virüsü, etkisini artırarak sürdürüyor. Covid-19 pandemisinin kütüphane hizmetlerini de etkilediğini belirten ...

Daha Fazlası
Gelişim haber
'Türkiye’de görev yapan Amerikalı profesör Moiser’e ‘en iyi eğitimci’ ödülü

Dünyanın dört bir yanından çocukluk eğitmenlerini bağlantı kurmak, iş birliği yapmak ve birlikte öğrenmek için bir araya getiren Amerika’daki Ulusal ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'“Deprem travmasını en çok kurtarma ekipleri yaşıyor”

Deprem gibi doğal afetlerden etkilenen insanlarda travma sonrası stres bozukluğu diye adlandırılan bir psikiyatrik durumun yaşanabildiğini ifade eden Psikiyatrist Dr. ...

Daha Fazlası
Gelişim haber
'“Okul öncesi çocuklar fotoğrafı mobil cihazlarla çekiyor”

Okul öncesi 60-72 aylık çocukların fotoğrafı tanıma ve üretme yetkinliklerini inceleyen Öğr. Gör. İbrahim Tarkan Doğan yaptığı araştırmanın sonuçlarını paylaştı. ...

Daha Fazlası
Gelişim haber
'Koronavirüs sürecinde teknoloji hayatlarımızı nasıl etkiledi?

Koronavirüs sürecinde teknolojinin aile yaşantılarını nasıl etkilediğiyle ilgili araştırma yapıldı. Ailelerle derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilerek yapılan araştırmada, insanların bedenen evlerde hapsolduğu ...

Daha Fazlası
Gelişim haber
'“Ölümlerin yüzde 10’nu alkol kullanımından gerçekleşiyor”

Alkol kullanımının insan vücuduna verdiği zararları anlatan Kaliteli Yaşam Uzmanı Doç. Dr. Haluk Saçaklı, “Dünya Sağlık örgütünün verilerine göre, dünyada ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Kadın girişimci öğrencilere yönelik projesiyle ilk 30’da

TÜBİTAK Marmara Teknokent, KADEM, Bilişim Vadisi ve TOBB ETÜ iş birliğinde gerçekleştirilen kadın girişimcilik kampı başladı. Öğrencilere yönelik yaptığı projeyle ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'İGÜ’lü öğretim üyesi “en iyi makale” ödülünün sahibi oldu

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim elemanı Doç. Dr. Shehzad Ashraf Chaudhry, Ekim ayında düzenlenen ‘Forthcoming Networks and ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Uzaktan eğitimde aile katılımı neden önemli?

Uzaktan eğitimde aile katılımının da önemli olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, “Ebeveyni desteklemek çocuğu desteklemenin en iyi yoludur” ...

Daha Fazlası
İgü
'2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılışı akademik kurulu gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu(SBYO), Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut ile 2020-2021 eğitim-öğretim ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Ek kontenjana başvuracaklara ön lisans tavsiyesi

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları sonrası boş kalan kontenjanlara başvurular başlarken ön lisans ikinci öğretim programları hakkında bilgi ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Beslenme ve Diyetetik(Türkçe) Bölümü ile online tanışma toplantısı gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yalçın, 1.sınıf öğrencileri ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Üniversitenin akreditasyonlu program sayısı artıyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), uluslararası bağımsız akreditasyon kuruluşlarının değerlendirmeleri sonucu Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nün akredite ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Öğretmenler öğrencileri ile nasıl sağlıklı iletişim kurmalı?

Öğretmenin sınıfın tamamını başarıya teşvik etmek için her öğrenciye eşit cevap hakkı tanıması gerektiğine vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Derya ...

Daha Fazlası
Menü
'Menü hazırlamada dikkat edilecek hususlar

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) Bölümü Öğr. Gör. Azize Nur Yıldırım, menü hazırlamada dikkat edilecek hususlar hakkında açıklamalarda ...

Daha Fazlası
Gelisim Haber
'Menü planlamada yüzde 90 yerli ürün kullanılıyor

Sürdürülebilir gıda hareketi kapsamında otel ve restoranlarda yerel ürün kullanımına dair araştırma yapıldı. İstanbul’daki uluslararası zincir otel ve restoranlarda yapılan ...

Daha Fazlası
Sports Nutrition
'Sporda hidrasyon
Gelişim Haber
'Öğrenciler Beslenme ve Diyetetik Bölümünü tercih ettiler

ÖSYM tarafından 26.08.2020 tarihinde 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklanmıştır. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) bölümümüz ...

Daha Fazlası
SBYO Ailesine Hoşgeldiniz
'Ailemize hoş geldiniz
Gelişim haber
'“Dünyada gelir adaletsizliği olan ülkelerde koronavirüs artıyor”

Dünya'da, koronavirüsün en sık rastlandığı ülkeler arasında yer alan Amerika, Brezilya ve Hindistan gibi ülkeleri değerlendiren Dr. Öğr. Üyesi Onur ...

Daha Fazlası
Gelişim haber
'İstanbul'daki araştırmada ürküten sonuç; sokakta satılan ürünler tehlike saçıyor

İstanbul'da yapılan araştırma sokakta satılan kokoreç, pilav, tavuk döner, boza, soğuk sandviç gibi yiyeceklerin tehlike saçtığını ortaya çıkardı. 1 yıl ...

Daha Fazlası
Gelişim haber
'"Üniversitemiz çevre kirliliğinin azaltılmasına katkı sağlıyor"

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Times Higher Education (THE) (Impact Ranking) ‘Affordable and Clean Energy’ (Temiz ve Ucuz Enerji) kategorisinde, dünya üniversiteleri ...

Daha Fazlası
Gelişim haber
'“Nitelikli eğitimin ön koşulu öğretmendir”

Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesinin ardından öğretmenlere önerilerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, yöntemi ne olursa olsun nitelikli ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Üniversite için doğru tercih tavsiyeleri

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları dün açıklanırken üniversiteler de tanıtım günlerini hem yüz yüze hem de online olarak yapmaya başladı. ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Geleceğe 4’üncü nesil üniversiteler yön verecek!

Geleceğin mesleklerini ve bilim dallarını belirleyecek olan gençleri artık 4. nesil üniversitelerin yetiştireceğini ifade eden Prof. Dr. Nail Öztaş, “Dönüşümün ...

Daha Fazlası
Et Tüketimi
'Bayramda et tüketimine dikkat

Kırmızı et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda dengeli beslenmenin ve hareketli yaşamın önemine dikkat çeken Diyetisyen Halime Pulat Demir, bayramda et ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'“Erkek şiddeti kadının kaderi değil toplumun öğretisidir”

Kadına şiddetin kişisel değil toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Psikiyatrist Dr. Onur Okan Demirci, sorunun kaynağına inilmediği sürece ortadan ...

Daha Fazlası
Gelişim haber
'Kurbanlık hayvanlarda ‘kene’ uyarısı

İstanbul’daki kurban satış pazarlarına özellikle Sivas, Tokat ve Yozgat gibi illerden getirilen kurbanlık hayvanlarda kene olabileceği uyarısında bulunan Veteriner Hekim ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'“Tercihinizi son dakikaya bırakmayın”

Tercih süresinin çok kısa olacağından öğrencilerin üniversiteleri ve meslekleri iyi araştırması gerektiğini dile getiren Eğitimci Abdülkadir Gayretli, “Tercihinizi son dakikaya ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Üniversite tercihi yapacaklara tavsiyeler

ÖSYM’nin sınav sonuçlarını açıklaması ile birlikte tercih dönemi de başlayacak. Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı, tercih sürecini kolaylaştırmak için öğrencilere tavsiyelerde ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Covid-19’a karşı nefes egzersizleri ile korunabilirsiniz

Hatalı nefes alıp verildiğinde vücuttaki zehirli maddelerin dışarı atılamayacağına vurgu yapan Doç. Dr. Haluk Saçaklı, “Covid-19’a karşı nefes egzersizleri ile ...

Daha Fazlası
Beslenmede Doğru Bilinen Yanlışlar
'Beslenmede doğru bilinen yanlışlar
Gelişim Haber
'“Sigara içmek kas küçülmesine de sebep oluyor”

Sigaranın insan vücudunda birçok metabolik hasara yol açtığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Engin Işık Abanoz, “Oksidatif kas liflerinde meydana ...

Daha Fazlası
Gelişim Haber
'Düzenli egzersiz direnci artırıyor

Hafif ve orta şiddette egzersizin bağışıklık sistemini olumlu yönde etkilediğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Engin Işık Abanoz, “Düzenli orta şiddette ...

Daha Fazlası
Tanıtım Günleri
'''Tercih yaparken akreditasyona dikkat edin''

Uluslararası akreditasyona sahip bir programdan mezun olanların uluslararası geçerliliğe sahip diplomaya sahip olacağına vurgu yapan Prof. Dr. Burhan Aykaç “Aday ...

Daha Fazlası
Tatlı Patates
'Tatlı patatesin faydaları ve yulaflı tatlı patates çorbası

Patates ve pancar arası bir tat olan tatlı patates, sindirimi kolay ve alerji riski düşük olduğu için bebekler için ...

Daha Fazlası
Sağlıklı Beslenme
'Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Önerileri
İGÜ
'Uluslararası akreditasyonlu program sayımız 60 oldu
Covid
'Covid-19 ve beslenme

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşe Huri Özkarabulut koronavirüs (Covid-19) ve beslenme ...

Daha Fazlası
Tanıtım Günleri
'Online Tanıtım Günleri kapsamında Beslenme ve Diyetetik (Türkçe-İngilizce) Bölümü tanıtımı gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut moderatörlüğünde Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) ...

Daha Fazlası
Tarçın
'Tarçın Dergisi 2019-2020 sayısı çıktı
sbyo_ramazan-bayrami
'İGÜ SBYO bayramlaştı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO), Ramazan Bayramı dolayısı ile çevrimiçi (online) akademik kurul özel gündem düzenledi ve ...

Daha Fazlası
sbyo_19mayis-R1
'19 Mayıs 2020 Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, 19 Mayıs 2020 Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 101. yıl etkinliğini Online ...

Daha Fazlası
Covid-19
'Koronavirüs (Covid-19) hakkında

Koronavirüs (Covid-19) hakkında bilgiler veren Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yalçın, ‘’Coronavirüsler (CoV) zarf üzerinde ...

Daha Fazlası
Ramazanda Beslenme
'Uzmanından Ramazan’da sağlıklı beslenme tüyoları

Yeterli ve dengeli beslenmenin önemine değinen Uzman Diyetisyen Ayşe Huri Özkarabulut, koronavirüs salgınına karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini vurguladı. ...

Daha Fazlası
23 Nisan
'23 Nisan 2020 - 100.yıl kutlamaları

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılı olan 23. Nisan 2020 gününün koronavirüs nedeni ile bir arada ve topluluklar ile ...

Daha Fazlası
Times Higher Education (THE)
'Eğitim kalitesi ile dünyada ilk 100’e girdi, Türkiye’de 1’inci oldu

‘Yükseköğretimin Oscarı’ olarak bilinen, saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), üniversitelerin toplumların sürdürülebilir kalkınmasına yaptığı katkıları ölçmeyi ...

Daha Fazlası
Karantina sonrası yaşam
'Karantina sonrası normal yaşama dönmek kolay değil

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre koronavirüs karantinası altına alınmış kişilerin yüzde 54’ünün karantina sonlandıktan sonra da öksüren ve hapşıran kişilerden ...

Daha Fazlası
Corona ve Yaşlı Bireyler
'Yaşlanma bilimi uzmanı, sosyal medyadaki utanç görüntülerini yorumladı

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı getirilmesi sonrası, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerde kişilere duygusal şiddet ...

Daha Fazlası
Koronavirüs ruh sağlını nasıl etkiliyor?
'Koronavirüs ruh sağlını nasıl etkiliyor?

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınının ruh sağlığını nasıl etkileyebileceğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Psikiyatrist Dr. Emre Tan, insanların sağlıklarını kaybedecekleri veya ...

Daha Fazlası
Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli
'YÖK geleceğin mesleklerini belirledi

İnsan gücünün gelecekte yetenek uyuşmazlığı ile karşılaşmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirten Abdülkadir Gayretli, “Geleceğin meslekleri küresel gelişmeler ışığında belirleniyor. ...

Daha Fazlası
Ögr.Gör. Remzi Sızan
'Uçakta kaza öncesi ve sonrasında neler yapılmalı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Öğr. Gör. Remzi Sızan, uçakta acil durumlara karşı yolcu hazırlığının önemine değindi ...

Daha Fazlası
Sporcu
'Hayata kalpleriyle sarıldılar; rakiplerini geride bıraktılar

Ahmet Serdar Demir ve Dilan Onğulu, çevremizde dezavantajlı gruba dâhil bireylerden sadece ikisi. Serdar omurilik felci, Dilan’ın ise kolu ve ...

Daha Fazlası
Anne ve Çocuk Beslenmesi Etkinliği
'“Anne ve Çocuk Beslenmesi” semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kulübü öncülüğünde, A Blok Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans ...

Daha Fazlası
Dünya Engelliler Günü Konseri
'3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) öğretim elemanları ve öğrencileri, Zeytinburnu Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen ...

Daha Fazlası
İşkur
'İŞKUR ve İGÜ’den öğrenciler için iş birliği

İŞKUR ile İstanbul Gelişim Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılması, teorik bilgilerin uygulama ile ...

Daha Fazlası
Atatürk ve Biz
'İGÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Çocuk Gelişimi (İngilizce) Bölümü “Atatürk ve Biz” etkinliğini gerçekleştirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Çocuk Gelişimi (İngilizce) Bölümü ev sahipliğinde gerçekleşen “Atatürk ve Biz” etkinliğinde Sağlık ...

Daha Fazlası
10 Bin Adım Etkinliği
'"10 Bin Adım" etkinliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme ve Diyetetik 3'üncü sınıf öğrencilerinin öncülük ettiği "10 Bin Adım" etkinliği ...

Daha Fazlası
Kulüp başkanı değişti
'Beslenme ve Diyetetik Kulübü yeni başkanını seçti

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü'nde yapılan seçim sonucunda kulüp başkanlığına 3'üncü sınıf öğrencilerinden Onurcan Yurtsever seçildi. Görevi Şeymanur ...

Daha Fazlası
anoreksia nervoza
'Anoreksiya Nervoza

Anoreksiya Nervoza bir yeme bozukluğu hastalığıdır, özellikle ergenlik döneminde bu durum artmaktadır. Bu dönem beslenmeye çok dikkat etmek ve dikkat ...

Daha Fazlası
Süt ürünleri
'Üniversite öğrencilerinde süt ve süt ürünlerinin tüketiminin önemi

Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığı üzerinde oldukça önemli bir yeri vardır. Dengeli beslenmede süt temel hayvansal gıdadır. Süt proteinleri ...

Daha Fazlası
Bel Çevresi
'Bel çevresi bölgesel yağlanmayı belirlemede önemli

Obezite, alınan enerji ve harcanan enerji arasında denge olmaması sonucu vücut ağırlığının sağlık riski oluşturacak düzeyde yüksek olmasıdır. Obeziteyi belirlemede ...

Daha Fazlası
Gluten
'Gluten hassasiyeti Nedir? Glutensız diyet kimler için gereklidir?

Günümüzde glutensiz beslenmeye karşı duyulan ilgi artmaktadır. Market raflarında giderek daha fazla sayıda “glutensiz” etiketine sahip ürünler yer almaktadır. Peki ...

Daha Fazlası
Water
'Yaz aylarında sıvı kaybını önlemek için su tüketiminizi artırın

Su, kalorisiz bir içecektir ancak vücut için hayati öneme sahiptir. Sindirim, emilim, boşaltım fonksiyonlarının hepsinde suya ihtiyaç vardır. Bunun yanısıra ...

Daha Fazlası
Besin İlaç
'Besin ilaç etkileşimi

Besin-İlaç Etkileşimi hakkında açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi ...

Daha Fazlası
Kısıtlı Saatlede Beslenme
'Kısıtlı saatler arasında beslenmek ve kilo verme

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Azize Nur Yıldırım ‘‘Kısıtlı Saatler Arasında ...

Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi 2019 yılı Andaçı
'İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu bir ilke daha imza attı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut’un başkanlığında oluşturulan Andaç Kurulu, bir ilki gerçekleştirerek ...

Daha Fazlası
kırmızı et
'Kırmızı et, işlenmiş et ve kanser

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Azize Nur Yıldırım, kırmızı et, işlenmiş ...

Daha Fazlası
HIV ve AIDS
'HIV ve AIDS

HIV ve AIDS hastalığı hakkında önemli açıklamalarda bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme ve Diyetetik ...

Daha Fazlası
tanıtım günleri
'İGÜ’de Tercih ve Tanıtım Günleri başladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin 2019-2020 eğitim öğretim yılı için tercih ve tanıtım günleri başladı. Resmi olarak 23 Temmuz'da başlayacak tercih süreci ...

Daha Fazlası
Ultra işlenmiş yiyecekler
'Ultra işlenmiş yiyecekler ve obezite

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Azize Yıldırım, işlenmiş yiyeceklere değinerek, "Günümüz ...

Daha Fazlası
Detoks
'"Detoks diyetlerin beslenme biliminde yeri yoktur"
İntegratif Beslenme
'Beslenmede yeni yaklaşımlar
Diyet Ettim Sağlıklı Beslenmeye
'"Diyet ettim sağlıklı beslenmeye"

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamaları Bilimler Yüksekokulu fuaye alanında Beslenme ve Diyetetik Bölümünün düzenlediği Dyt. Özlem Uzunhasanoğlu’nun katılımıyla ‘’Diyet Ettim Sağlıklı ...

Daha Fazlası
Sağlıklı Atıştırmalıklar
'Sağlıklı atıştırmalıklar

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme Diyetetik (Türkçe) ve Beslenme ve Diyetetik (İngilizce) bölümleri ortak etkinliği olarak düzenlenen ‘’Sağlıklı Atıştırmalıklar’’etkinliği C blok ...

Daha Fazlası
(İGÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli
'Yabancı öğrencilerin Türkiye'yi tercih sebebi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli, Yabancı öğrencilerin Türkiye’yi tercih etme sebebini açıkladı: “Türkiye’nin özellikle de İstanbul’un, ...

Daha Fazlası
Tarçın
'Tarçın Dergisi 2018-2019 sayısı çıktı
THE ASIA
'Dünyanın en iyileri arasına Türkiye’den finale kalan tek üniversite

Asya’nın en iyi üniversitelerinin belirlendiği Times Higher Education Asia (THE ASIA) sonuçlandı. Sonuçlara göre İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), dünyada ...

Daha Fazlası
Ramazan için beslenme önerileri
'Ramazanda beslenme önerileri

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Uzman Diyetisyen Ayşe Özkarabulut, Demirören Haber Ajansı’na ...

Daha Fazlası
8.Medya Ödülleri
'İstanbul Gelişim Üniversitesi 8’inci Medya Ödülleri

İstanbul Gelişim Üniversitesi 8’inci Medya Ödülleri dağıtıldı. Ödül alan isimler 25 bin öğrencinin kullandığı oylarla belirlendi. Gelişim Tower’da gerçekleşen törene ...

Daha Fazlası
İGUSAGOK
'I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi, 18-19 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleşti

Sağlık bilimleri öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen ulusal düzeyde bir öğrenci kongresi olması açısından Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan kongremize 1270 ...

Daha Fazlası
Farklı Öğretilerde Diyet
'Farklı Öğretilerde Diyet Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrenci Kulübü öncülüğünde, Taşkent Konferans Salonu A blokta Dyt. ...

Daha Fazlası
I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi
'I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi
İGÜ SBYO Akademik Açılış Toplantısı
'2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Akademik Açılış Toplantısı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Akademik Açılış Toplantısı, Sn. Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir GAYRETLİ, Sn. Rektör Prof. Dr. Burhan AYKAÇ, ...

Daha Fazlası
THE Awards Asia 2019
'İstanbul Gelişim Üniversitesi THE (Times Higher Education) Awards Asia 2019 Finalinde
Dr. Öğr. Üyesi Semiha YALÇIN
'Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semiha YALÇIN'ın Dönem Açılış Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SYO) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Semiha YALÇIN'ın Dönem Açılış Mesajı: ...

Daha Fazlası
Sağlıklı Vücut
'Sağlıklı Bir Kiloda Mısınız ?

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 2008 yılına ait ülkeler bazlı karşılaştırmalı tahminleri, Türkiye'deki yetişkin nüfusun (> 20 yaş) % 61,9'unun aşırı ...

Daha Fazlası
Paleolitik Diyet
'Paleolitik Diyet

Paleolitik Diyet ; Türkiye’de daha çok Taş Devri Diyeti olarak bilinir. Bu diyette şeker, un ve nişastadan; bu tür besinleri ...

Daha Fazlası
Glutensiz Diyet
'Glutensiz Diyet

Günümüzde, Glutensiz diyet (GFD) yapan bireylerin sayısı, klinik olarak çölyak hastalığı tanısı konan bireylerden fazlasını yansıtmakta olup 2010 yılı satışlarında ...

Daha Fazlası
Obezite
'Türkiye'de Obezite

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölgesi'nde obezite prevalansı, obezite oranı düşük olan ülkeler de dahil olmak üzere 1980'lerden beri üç ...

Daha Fazlası
Tüber
'Türkiye Beslenme Rehberi (TÜBER)

Bilimsel verilerin ışığında, ülke koşullarına uygun beslenme rehberlerinin hazırlanması, yaşa, cinsiyete, fizyolojik duruma uygun beslenme önerilerinin geliştirilmesi gerekmektedir. “Beslenme Rehberleri” ...

Daha Fazlası
Bebis Programı
'Bebis Programının Kullanımı ve Tanıtımı

18 Aralık 2018 tarihinde saat 12.00’da İstanbul Gelişim Üniversitesi Taşkent Konferans salonu A blokta Diyetisyenlere özel BEBİS programının kullanımı ve ...

Daha Fazlası
Work and Travel
'Work and Travel

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrenci Kulübü üyelerinden Ebru Doğru, geçtiğimiz yaz ayında Work ...

Daha Fazlası
Hipertansiyon
'Hipertansiyon

Gelişmekte olan ülkelerde hipertansiyon prevalansı endişe verici oranlara ulaşmaya devam etmektedir.Türkiye'de hipertansiyon yaklaşık 22.5 milyon kişiyi etkileyen yaygın bir durumdur. ...

Daha Fazlası
Yumurta
'Yumurta
Onkoloji Diyetisyenliği
'Onkoloji Diyetisyenliği Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik İngilizce Bölümü olarak,6 Aralık 2018, Perşembe günü Uzman Diyetisyen Hilal Karaca’nın ...

Daha Fazlası
Healthy Breakfast
'Sağlıklı Kahvaltı

Kahvaltı geceden sabaha kadar süren açlık süresince kullanılan enerji depolarını toplamaya yardımcı olurken, vücudunuzu onarır ve yeniler. Aynı zamanda, ...

Daha Fazlası
İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü
'İstanbul Gelişim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü Tanıtım Günleri
Sosyal Medya Diyetisyenliği
'Sosyal Medya Diyetisyenliği

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimler Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrenci Kulübü öncülüğünde, 03 Aralık 2018 tarihinde Erasmus Konferans Salonunda ...

Daha Fazlası
Su aktivitesi
'Su Aktivitesi ve Nem Tayini

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2.sınıf öğrencileri Besin kimyası ve Analizleri dersinde su aktivitesi ve ...

Daha Fazlası
30 Ekim Açlık Türleri ve Yeme Farkındalığı
'Açlık Türleri Ve Yeme Farkındalığı Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi , Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrenci Kulübü öncülüğünde , 30 Ekim 2018 tarihinde Güzel ...

Daha Fazlası
Pembe top sahada etkinliği
'Pembe Top Sahada Etkinliği

17 Ekim 2018 tarihinde Sinan Erdem Spor Salonunda oynanan Anadolu Efes-Zalgiris Kaunas Euroleague maçında ‘’ Meme Kanseri Farkındalığı için ...

Daha Fazlası
İGU Beslenme ve Diyetetik Kulüp Başkanı
'Beslenme ve Diyetetik Kulübü Yeni Başkanını Belirledi

Beslenme ve Diyetetik Kulübü'nde yapılan seçim sonucunda kulüp başkanlığına 3.sınıf öğrencilerinden Şeyma Sarıkabak seçildi. Görevi Gökhan Çelik'ten devralacak Sarıkabak'ın yardımcılığını ...

Daha Fazlası
IGU Beslenme Fabrika Gezisi
'Çekmece Et ve Et Ürünleri Fabrikası Ziyareti

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi, saklama koşulları ve kesimden halka sunuma kadar geçen tüm aşamalar hakkında bilgi edinmek amacıyla Çekmece ...

Daha Fazlası
medya ve diyetisyenlik
'Medya ve Diyetisyenlik Semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü öncülüğünde 29 Kasım 2017 tarihinde Dyt. Azize YILDIRIM ve Dyt. ...

Daha Fazlası
BİA Teknolojisi ile Vücut Komposizyonu
'BİA Teknolojisi ile Vücut Komposizyonu

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 21.11.2017 tarihinde 13:00-15:00 saatleri arasında SBYO Konferans Salonu’nda Dyt. ...

Daha Fazlası
İGU Beslenme Bölümü Semineri Sena Nazlı
'Gerçekten Aç Mıyız? Yoksa Duygularımızı Mı Besliyoruz?

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından 16.11.2017 tarihinde 15:00-17:00 saatleri arasında Rektörlük Taşkent Konferans Salonu’nda ...

Daha Fazlası
İGU Beslenme Bölümü Tarçın Dergisi
'Tarçın Dergisi'nin Yeni Sayısı Çıktı