Beslenme ve Diyetetik

Ramazanda beslenme önerileri

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Uzman Diyetisyen Ayşe Özkarabulut, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) Ramazan için beslenme önerilerinde bulundu.

Ramazanda sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uyulduğunda vücudun toksinlerden arındırılacağını söyleyen Uzman Diyetisyen Ayşe Özkarabulut, “Uyku ve yemek saatlerimiz değişeceği için midemizi fazla yormamalı, hazımsızlık şikayetlerine, şeker yükselmesine ve hipertansiyon gibi sorunlara neden olmamalıyız” dedi.

Ramazan ayı boyunca mutlaka sahura kalkılması gerektiğini vurgulayan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Öğretim Üyesi Uzman Diyetisyen Ayşe Özkarabulut, “Sahur kalvaltı şeklinde olmalıdır. Tok tutması için mutlaka yumurta yenilmeli, pişirme şekli olarak haşlama tercih edilmelidir. Çok fazla susuzluk hissi olmasın diye zeytin, sucuk, pastırma gibi yiyecekler tercih edilmemelidir” diye konuştu.

Haberin detayları için buraya tıklayınız.