Beslenme ve Diyetetik

"Diyet ettim sağlıklı beslenmeye"

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamaları Bilimler Yüksekokulu fuaye alanında Beslenme ve Diyetetik Bölümünün düzenlediği Dyt. Özlem Uzunhasanoğlu’nun katılımıyla ‘’Diyet Ettim Sağlıklı Beslenmeye’’ adlı seminer gerçekleştirildi.

Seminerde Dyt. Özlem Uzunhasanoğlu ‘’Diyet Ettim Sağlıklı Beslenmeye’’ isimli kitabını tanıttı. EFT Accessbars, Fonsiyonel Diyetisyenlik gibi konulara değindi.

EFT (Emotional Freedom Technique), enerji psikolojisi diğer bir ifade ile duygusal arınma tekniğidir. Tüm fiziksel, zihinsel ve ruhsal sorunların ve hastalıkların arkasında enerji sistemimizdeki tıkanıklıklar artar. EFT bu tıkanıklıklara karşı olumlu etki yapar.

Diyetisyen Özlem Uzunhasanoğlu EFT’nin nasıl yapıldığını dinleyicilere aktardı. Mesleki deneyimlerinden bahsetti ve öğrencilere ileriye yönelik tavsiyeler, meslek hayatında nelerin yapılması gerektiği ve etik unsurlara dair bilgi verdi. Meslek hayatında diyetisyenlerin yaşadığı sorunlardan bahsetti.

Çok yönlü bakış açısına sahip olarak hem teknik hem psikolojik bilgide iyi olmanın önemine dikkat çeken Dyt. Özlem Uzunhasanoğlu amacının diyetisyenliğin çok değerli ve kutsal bir meslek olduğunu beslenme ve diyetetik bölümü öğrencilerine hatırlatmak olduğunu belirtti ve öğrencilere ilgi duydukları alanlara yönlenmelerine dair tavsiyelerde bulundu. Konuşmasının devamında öğrencilere beslenme önerilerinde bulundu, glutensiz ve şekersiz beslenmenin önemine vurgu yaptı. Kilo vermenin püf noktalarından bahsetti.

Seminere öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Diyetisyen Özlem, kendi deneyimlerini aktardıktan sonra soru cevap kısmına geçildi. Diyetisyen Özlem Uzunhasanoğlu öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.
Bölümümüzün daveti ve misafirperverliği  için Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanları Dr. Öğr. Üyesi Başak Gökçe Çöl ve Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yalçın’a ve Dr. Öğr. Üyesi Halime Pulat Demir’e  teşekkürlerini sunan  Diyetisyen Özlem Uzunhasanoğlu seminere katılan tüm hocalar ve dinleyen öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Seminer, Dyt. Özlem Uzunhasanoğlu’na katılımı nedeniyle teşekkür plaketi takdim edilmesiyle son buldu.