Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semiha YALÇIN'ın Dönem Açılış Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SYO) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Semiha YALÇIN'ın Dönem Açılış Mesajı:

Sevgili Öğrenciler;

Teknolojinin hızla gelişmesi ve endüstrileşmeye paralel olarak değişen sosyal yapı ile birlikte yaşamda başta beslenme şekli olmak üzere temel faktörlerde marjinal değişimler baş göstermiştir. Başta gelişmiş ülkeler olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde de beslenmeye bağlı hastalıkların görülme sıklığı ve sayısında gözle görülür bir artış meydana gelmiştir. Çağın getirisi olan bu durum, sağlık alanında temel tıp, klinik tıp ve gıda bilimlerini içeren kapsamlı bir öğretim sürecinden geçen Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde öğrenim gören siz değerli öğrencilerimizin mezun oldukları andan itibaren “Diyetisyen” unvanı ile faaliyet gösterdiği meslek grubunun halk sağlığı alanında etkin çalışmaları ile düzeltilebilecektir.

Sağlıklı toplumların, sağlıklı bireylerden oluştuğu bir gerçektir. Yaşamın temel gereksinimlerinden biri olan beslenme eylemi, ancak bilinçli ve doğru bir şekilde gerçekleştirildiği zaman sağlıklı bireyler yetişecektir. Beslenmenin yalnızca “”karın doyurmak” yaklaşımıyla yapılamayacağı olgusu günümüzde toplumda farkındalığı artan konular arasında yerini almıştır. Vücut için gerekli temel öğelerin, gereksinim düzeylerine göre bireye özgü belirlenecek olan değerlerde günlük diyete eklenmesi ile oluşturulan beslenme planları daha da önem kazanmıştır. Yanlış beslenmeye dayalı hastalıkların özellikle de obezitenin artması, kişileri bu konuda yardım arayışına yöneltmiştir. Gebelik ve emziklilik dönemi, bebeklik, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemleri, kronik hastalıklar, sporcu vb. gruplar ise özel olarak diyet planlaması ve uzmanlık gerektiren gruplardır.

Sizler, Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunu olarak, akademik ortamlarda bilimsel faaliyetler ile ya da sahada aktif hizmet sırasında, toplumun bilgi düzeyi ve yaşam kalitesinin artırılmasında halk sağlığı ve koruyucu hekimlik uygulamalarında önemli bir rol üstleneceksiniz.

Beslenme ve Diyetetik Türkçe Bölümümüz, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu bünyesinde 2012-2013 Öğretim Yılında öğrenci kabulüne başlamış ve uluslararası standartlarda eğitim vermeyi hedeflemiştir. 2017-2018 Öğretim Yılında AHPGS Kuruluşundan ( Accreditation Agency in Health and Social Sciences) Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan bölümümüz, Türkiye’de ilk ve tek akredite Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak öğretim faaliyetini sürdürmektedir.

Diyetisyenlik mesleğin sorumluluğunun bilincinde olan; bölümümüzü tercih eden ve edecek olan siz değerli öğrencilerimizi gerek öğrencilik gerekse mezuniyet sonrası meslek hayatında etik değerlere bağlı, bireye ve topluma saygılı, ülkesine faydalı, mesleğini ulusal ve uluslararası platformda daha da ileriye taşıyacak bilgi birikimine sahip, sorgulayan, araştıran, öğrenen ve bilgilerini güncelleyen birer “Diyetisyen” olarak görmeyi gönülden arzu ediyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla…

Dr. Öğr. Üyesi Semiha YALÇIN