Beslenme ve Diyetetik

“Ölümlerin yüzde 10’nu alkol kullanımından gerçekleşiyor”

Alkol kullanımının insan vücuduna verdiği zararları anlatan Kaliteli Yaşam Uzmanı Doç. Dr. Haluk Saçaklı, “Dünya Sağlık örgütünün verilerine göre, dünyada ölümlerin yüzde 10’nu alkol kullanımından gerçekleşiyor. Alkol kullanımı ağız, boğaz, meme, karaciğer, kalınbağırsak, ülser ve depresyon riskini arttırıyor” dedi.

Alkol kullanımı insan vücudunda anlık ve kalıcı zararların oluşmasına neden olup insan yaşamını oldukça olumsuz etkiliyor. Alkol kullanımının insan vücuduna verdiği zararları anlatan İstanbul Gelişim Üniversitesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Saçaklı “Alkolden özellikle hamilelerin, ailesinde alkol bağımlısı olanların, meme ve kolon kanseri teşhisi konulanların uzak durmaları gerekir. Sağlıklı yaşam alkolden, tütünden ve madde bağımlılıklarından uzak durmakla sağlanır. Bedenimizi iyi kullanırsak uzun soluklu yaşayabiliriz” diye konuştu.

Haberin detaylarına ulaşmak için buraya tıklayınız.