Beslenme ve Diyetetik

Öğrenciler Beslenme ve Diyetetik Bölümünü tercih ettiler

ÖSYM tarafından 26.08.2020 tarihinde 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklanmıştır. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) bölümümüz 2020-2021 Eğitim/Öğretim dönemi kontenjanlarında %100 doluluk göstermiştir. Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 pandemi sürecinde yoğun emek ve özveri ile sınava hazırlanan ve yerleşen tüm öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ederiz.

Geçtiğimiz sene 618 yerleşen öğrenci sayısı ile %81,32 doluluk oranına sahip yüksekokulumuz, ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu zorlu sürece rağmen bu sene arttırılan 791 kişilik kontenjanımıza açıklanan sonuçlar ile yerleşen 723 öğrenci sayısıyla birlikte %91,40 doluluk oranına ulaşmıştır.

Beslenme ve Diyetetik bölümümüzün kontenjanları ise öğrencilerin tercihleri ile tam doluluk oranına ulaşmıştır. Bu başarı, bölümümüzün AHPGS tarafından akredite olmasının yanında, Covid-19 salgını nedeni ile tüm dünyada olduğu gibi uzaktan eğitim sürecini uygun altyapısı ve dinamik kadrosu sayesinde başarıyla sürdürerek eğitim sürecini aksatmadan tamamlaması ile kazanılmıştır.

Beslenme ve Diyetetik bölümünün değerinin her geçen gün daha da anlaşıldığı günümüz pandemi sürecinde, donanımlı ve alanında uzman akademik kadromuzla birlikte, uzaktan eğitim sürecinde sağlanmış nitelikli eğitimimiz, geleceğin Diyetisyenlerini yetiştirmeye odaklı tüm çalışmalarımız ve gayretimiz bizleri öğrencilerin tercihi yapmıştır.

Eğitim politikalarımız, uzaktan eğitim sürecindeki donanımlı alt yapımız, uygulamalar sırasında öğrencilerimizin becerilerini geliştirme amacıyla kurulmuş klinik ortam ve ekipmanlara sahip laboratuvarımız ile mesleğin gerekliliği olan alan dersleriyle sağlıkla ilgili ileri düzey bilgi ve birikim kazandırma hedefimize ilerlemeye devam ettiğimizi, uluslararası standartlar ve sıralamalarla kanıtlamış bulunmaktayız.

“Yükseköğretimin Oscarı” olarak bilinen, saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından “Üniversite Etki Sıralaması” (Impact Ranking 2020) içerisinde dünyanın en kaliteli eğitim veren ilk 100 üniversitesi arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 96’ncı olarak yer alarak Türkiye’de 1’inci sıraya adını yazdırmıştır. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencilerin ve personelin sağlık alanına katkıları konusunda başarısını göstermiştir.

Nitelikli eğitim, alana özel uygulamaları ile uluslararası standartları izleyen; akreditasyonu ile kendini kanıtlamış Beslenme ve Diyetetik Bölümü; beslenme biliminin ortaya koyduğu kuralları, her yaş ve durumdaki bireylerin beslenme alışkanlıkları ve uygulamaları çerçevesinde değerlendirerek kişilere özel beslenme planlayacak ve kişilerin bu beslenme planını uygulayabilmesi için onları eğitim verecek diyetisyenleri yetiştiren bir alandır.  Bölümümüz yeniliklere açık, girişken, mesleki etik ilkelerini benimsemiş diyetisyenler yetiştirmeye ve başarılarını artırmaya devam edecektir. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü ailemize katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.