SBYO Müdürü' nün Mesajı

Değerli Öğrenciler ve Öğrenci Adayları,

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında kurulmuş olup, bugün 17 bölümle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden saygın bir kurum olarak sağlık sektörüne çeşitli branşlarda uzmanlar yetiştirmektedir. Okulumuz eğitimde ve sağlıkta benimsediği evrensel ve multidisipliner yaklaşımı, bilimsel ve teknolojik eğitim metodları ve uygulama merkezleri ile sektörün öncü kurumlarıyla rekabet etmekte, öğrenciler tarafından öncelikli tercih edilen üniversiteler arasında yer almaktadır. Kurumsal değerlerimiz okulumuzu öncü bir kurum yaparken, yetiştirdiğimiz başarılı ve yetkin bireyler sağlık sektörü içinde aranan isimler haline gelmiştir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, küresel ölçekte gelişen ve ihtiyaçları artan sağlık sektörüne dünya standartlarında eğitim ve öğretim programları uygulayan bir eğitim kurumu olarak belirlediği çağdaş insan profilinde bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, sunduğumuz olanaklarla proje üreten, araştırma ve geliştirme yapan, yaptığı çalışmalarla mesleki yeterliliklerine ve toplumun ihtiyaçlarına katkı sağlayan, ahlaki ve etik değerlere bağlı, evrensel ve özgür hareket edebilen, rasyonel, analitik ve eleştirel düşünebilen, iletişim kabiliyeti yüksek, ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet sunabilecek, akademik bilgi tecrübesine sahip, kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren, çevresine ve topluma karşı hassasiyeti olan bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu olarak belirlediğimiz hedefler doğrultusunda nitelikli akademik kadromuz ile tüm bölümlerimizde, öğrencilerimizi mesleki uzmanlık kazandıracak bilgi ve beceriler ile donatmakta, öğrencilerimize uygun çalışma ortamları sunmaktayız. Uluslararası ortamda diploma geçerliliği için AHPGS (Accreditation Agency in Health and Social Sciences) tarafından akredite edilmiş Bölümlerimiz ile eğitim öğretimi sürdürmekteyiz. Edindiğimiz tüm bilgi ve beceriler ışığında 1990’lı yıllardan sonra büyük ivme yakalayan sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli ve başarılı sağlık personeli yetiştirme Misyonumuzu da başarıyla gerçekleştiriyoruz.
Büyük özveri ve istikrarla yürüttüğümüz eğitim ve öğretim faaliyetlerimizde küresel değişimin bir parçası olup, okulumuzu ve öğrencilerimizi en ileriye taşımak, belirlediğimiz hedefler doğrultusunda emin adımlarla ilerlemek, ilk günkü azmimizi ve heyecanımızı korumak temel isteğimizdir. Times Higher Education (THE) Impact Ranking 2020 (201-300 Sağlık ve İyi Yaşam / 2020 Etki Değeri 400-600 / İGÜ Eğitim Kalitesinde Dünyada 96. Türkiye’de 1.) Yüksek Öğretim Oskarı’nda sağlanan başarı bunun meyvesi olmuştur. Yaşamımız süresinde toplumda yaptığımız çalışmalar ile önemli bir yer edinebilirsek, o zaman dünyada daha farklı bir yerimiz olacağı gerçektir. Bu farklı yeri edinmek için İstanbul Gelişim Üniversitesi tüm çalışanları, öğrencilerimiz ile birlikte emek harcamaktan mutluluk duymaktadırlar.
Heyecanımızın, başarılarımızın, hedeflerimizin sürdürülmesinde ana unsur olan siz sevgili öğrencilerimizi daima yanımızda görmek, başarılarınızı seyretmek en büyük temennimizdir. Yaşamınızda sevginizin renklerinin çiçekler gibi, ömrünüzün toprak gibi olması dileği ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Dr. Öğr. Üyesi A. Yüksel BARUT
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü