Beslenme ve Diyetetik

Kadın girişimci öğrencilere yönelik projesiyle ilk 30’da

TÜBİTAK Marmara Teknokent, KADEM, Bilişim Vadisi ve TOBB ETÜ iş birliğinde gerçekleştirilen kadın girişimcilik kampı başladı. Öğrencilere yönelik yaptığı projeyle yarışmaya katılan ve ilk 30 içerisine girmeye hak kazanan Safiye Top “Bir fikrim var ona hayat vermek istiyorum’ gibi projelere tüm kadınların katılmasını isterim” dedi.

TÜBİTAK Marmara Teknokent, KADEM, Bilişim Vadisi ve TOBB ETÜ iş birliğinde oluşturulan “İnovasyonda Kadın” temalı proje ile kadınların girişimcilik yeteneklerinin arttırılması için yarışma gerçekleştirildi. Yarışmada öğrencilere yönelik yaptığı çalışmasıyla ilk 30 içerisine giren İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Arş. Gör. Safiye Top girişimcilik kampına katılmaya hak kazandı. Ayrıca girişimcilik kampının sonunda seçilen beş başarılı proje sahibine (bir yıl içerisinde ulusal ve uluslararası destek programlarından destek alması durumunda) 25 bin TL ödül verilecek.

“MÜŞTERİLERİ DÜKKÂNA ÇEKMEK İÇİN EBRU YAPIYORDUM”

Kadın girişimci olma yolundaki attığı ilk adımları anlatan Arş. Gör. Safiye Top  “Çalıştığım süre boyunca birçok girişimcilik eğitimlerine katıldım. 2015 yılında işi bırakarak kardeşimle kendi çapımızda büyük ama fiziken küçük; kadın kıyafetler satan mağaza açtık, aldığımız ürünlere küçük değişiklikler yaparak satıyorduk, aynı zamanda dükkânın girişinde müşterileri mağazaya çekmek için ebru yapıyordum. Müşterilerle ilk diyaloğum yani girişimcilik hikâyem burada başladı” dedi.

Haberin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.