Beslenme ve Diyetetik

Hayata kalpleriyle sarıldılar; rakiplerini geride bıraktılar

Ahmet Serdar Demir ve Dilan Onğulu, çevremizde dezavantajlı gruba dâhil bireylerden sadece ikisi. Serdar omurilik felci, Dilan’ın ise kolu ve bacağı yok. Engellerine rağmen pes etmeyen iki yüzücünün hedefi de rakiplerini geride bırakarak yeni başarılara koşmak.

25 yaşındaki Ahmet Serdar Demir, 17 yaşında suda geçirdiği kazanın ardından omurilik felci geçirdi. 7 sene boyunca gördüğü fizik tedavilerin ardından sporla yeniden hayata tutunan Demir, suda kaybettiklerini tekrar kazanmak için çalışıyor. Doğuştan kolları ve bacakları olmayan 24 yaşındaki Dilan Onğulu ise, ‘Dilan yaparsa herkes yapar’ diyerek pes etmeden şampiyonluk için yarışıyor. Serdar ve Dilan gibi birçok gencin başarıları ise fotoğraf sergilerine konu oldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin ev sahipliğinde fotoğraf sanatçısı Neşe Arı’nın karelerinde yer alan gençler, ‘Yaşamda Kal’ sergisinde bir araya geldi. Her fotoğrafın ve kişinin ayrı bir hikâyesi olduğunu söyleyen fotoğraf sanatçısı Neşe Arı, “Bir sporcunun birebir sıfırdan bugünlere gelişini izledim. Bu benim için çok önemliydi” dedi.

Haber kaynağına erişmek için tıklayınız.