Beslenme ve Diyetetik

Beslenme ve Diyetetik(Türkçe) Bölümü ile online tanışma toplantısı gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik (Türkçe) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yalçın, 1.sınıf öğrencileri ile online tanışma ve bilgilendirme toplantısı yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yalçın, öğrencilere okul ve bölüm hakkında bilgiler verdi ve gelen soruları yanıtladı.

Dr. Öğr. Üyesi Başak Gökçe Çöl, ‘‘Müfredat 4 yıl ve 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Müfredatta zorunlu ve seçmeli dersler bulunmaktadır" şeklinde konuşarak ve alan ile ilgili bilgiler verdi.

Çöl, ‘‘Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4 senelik eğitim süresiyle hizmet vermektedir. Bu eğitimini bitiren öğrenciler Diyetisyen ünvanı almaya hak kazanırlar. Diyetisyen, beslenme biliminin ortaya koyduğu kuralları, her yaş ve durumdaki bireylerin beslenme alışkanlıkları ve uygulamaları çerçevesinde değerlendirerek kişilere özel beslenme planlayan ve kişilerin bu beslenme planını uygulayabilmesi için onları eğiten beslenme ve diyetetik alanında eğitim görmüş kişidir. Mezunlar yataklı tedavi kurumlarında, çocuk ve yaşlı bakımevleri, anne-çocuk sağlığı, toplum sağlığı, özel diyet polikliniklerinde beslenme eğitimi ve hizmeti vermelerinin yanı sıra; diğer toplu beslenme yapılan kurumlarda, besin ve beslenmeyle ilgili özel veya kamu kuruluşlarında, yönetici, araştırıcı ve eğitici olarak da çalışabilmektedirler ’’ dedi.

Çöl, okulun lisans eğitim-öğretim yönetmeliği, sınav yönetmeliği ve disiplin yönetmeliği hakkında bilgiler verdi. Ayrıca mezuniyet koşulları, başarılı öğrenciler için üst yarıyıldan ders alma koşulları, çift ana dal kouşulları, disiplin cezaları ve yaz öğretimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

2020/2021 güz yarıyılı eğitim-öğretim dönemi ve uzaktan eğitim sistemi hakkında konuşan Çöl, ders kayıtları, arasınavlar, yarıyıl içi çalışmalar, finaller ve derslere devam durumuna değinerek üniversite imkanları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

‘‘İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda okuyan öğrenciler, akademik bilgilerini genişletmek, disiplinler arası çalışabilmek için yüksekokulumuz bünyesindeki tüm bölümlerde ve İktisadi İdari ve  Sosyal Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulundaki anlaşmalı bölümlerde ücretsiz çift anadal programına katılabilirler. Üniversitemizin uluslararası akredite olması ve yurt dışındaki çok sayıda üniversite ile  anlaşma yapmış olması sayesinde öğrenim ve staj hareketliliği şeklinde yurt dışına gitme olanağınız vardır. Öğrencilerimiz yüksekokul bünyesinde gerçekleşen tüm sosyal faaliyetlere katılabilmektedir. Bizim de Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kulübü'müz (İGÜ-DYT) ve Lösev Kulübü'müz bulunmaktadır. Öğrencilerin mesleki açıdan gelişimlerini tamamlamak ve onları geliştirmek adına kongre, sempozyum ve seminer veren eğitimlerimiz oluyor.’’

Öğrencilerden gelen sorular cevaplandıktan sonra toplantı sona erdi.