Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Beslenme ve Diyetetik








 Sosyal Medya Diyetisyenliği


İstanbul Gelişim Üniversitesi, Sağlık Bilimler Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrenci Kulübü öncülüğünde, 03 Aralık 2018 tarihinde Erasmus Konferans Salonunda Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı ve Diyetisyen Tolga Doğan’ın katılımıyla ‘’ Sosyal Medya Diyetisyenliği ‘’ başlıklı seminer düzenlendi.



 Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci mesleki deneyimlerinden bahsetti. Öğrencilere ileriye yönelik tavsiyeler, meslek hayatında nelerin yapılması gerektiği ve etik unsurlara dair bilgi verdi. Meslek hayatında diyetisyenlerin yaşadığı sorunlardan bahsederken diyetisyenlerin diğer meslek grupları olan ilişkilerini anlattı. Geleceğin diyetisyenleri olacak öğrenciler için bu mesleğin ticari değil, bilimsel temelli olması gerektiği sık sık vurgulandı. Akademik yaşama dair öğrencileri bilgi verip bilimsel yaşama dair anılarını aktarırken, sosyal medyada yapılan paylaşımlar konusunda da öğrencilerle bilgilerini paylaştı
 
Diyetisyen Tolga Doğan deneyimlerini aktardı. Sosyal medyanın günümüzde oldukça önemli olduğunu belirtti. Sosyal medya hesaplarının nasıl kullanılması gerektiği, nasıl araştırma yapılacağını ve paylaşılan sunumlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Paylaşılan bilgilerin doğruluğunun insanlar için önemli olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Tolga Doğan bu konuda öğrencileri uyardı. Yüksek Lisans süreci hakkında bilgilerini paylaştı ve bu sürecin nasıl olduğunu öğrencilerin Yüksek Lisansa başlamak için geçmeleri gereken aşamaları aktardı.
 
Herkese açık olarak gerçekleştirilen seminere öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Diyetisyenler kendi deneyimlerini aktardıktan sonra soru cevap kısmına geçildi. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı ve Diyetisyen Tolga Doğan öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Seminer, Uzm. Dyt. Nilay Keçeci Arpacı ve Dyt.Tolga Doğan’a katılımları nedeniyle teşekkür plaketi takdim edilmesiyle son buldu.