Sosyal Hizmet

“Öğrenciler uzun soluklu üretim yapacak girişimlere yönelmeli”

Genç işsizlerin iş bulabilmek yerine kendi işlerini kurmalarını tavsiye eden Eğitimci Abdülkadir Gayretli, “Yeni kurulan işletmelerin büyük çoğunluğunun 1 ila 10 çalışanı bulunan mikro ölçekli işletmelerden oluşuyor. Öğrenciler uzun soluklu üretim yapacak girişimlere yönelmeli ve doğrudan kendi istihdamlarını yaratmalı” dedi.

TÜİK verilerine göre 2018 yılı itibariyle Türkiye’de toplam 1 milyon 663 bin işveren girişim bulunuyor.  Kendi iş yerini kurmak isteyen öğrencilerinin uzun zamandır mobilya masraflarını karşıladıklarını hatırlatan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gayretli, “Gençlere, iş bulabilmek yerine kendi işlerini kurmalarını tavsiye ediyorum. Üniversite yıllarında ticarete atılmalılar. Pandemi sürecinde anladık ki, ithalatı bırakıp yerli üretime geçmemiz gerekiyor” dedi.