Sosyal Hizmet

Van Alaattin Sucular İlkokulu/Ortaokuluna Yardım Projesi

Van Alaattin Sucular İlkokulu/Ortaokuluna Yardım Projesi ile Sosyal Hizmet öğrencileri anlamlı bir desteğe imza atmıştır.

Van Alaattin Sucular İlkokulu/Ortaokuluna Yardım Projesi

Tarih/ Saat: 12.12.2017 / 18.12.2017

Yer: SBYO B Blok  1. Kat

Van Alaattin Sucular İlkokulu/Ortaokulu’nda görev yapan Türkçe öğretmeni Mustafa Bilicin, İGÜ Sosyal Hizmet Bölümü’nün öğrenci kulübü olan Sosyal Hizmet Kulübünün resmi mail hesabına, görev yaptığı ilkokulda yardıma muhtaç öğrencilerin ihtiyaçlarının neler olduğunu belirten                                   bir mail atmıştır. Bu mail üzerine kulüp öğrencileri tarafından bir yardım projesi başlatılmıştır. Bir hafta süren yardım projesi boyunca Üniversitenin çeşitli mekanlarına standlar kurularak ihtiyaç sahibi öğrenciler için yardımlar toplanmaya başlanmıştır. Bir hafta sonunda toplanan yardımlar kolilenerek Van’ın Erciş ilçesine gönderilmiştir. Yardımların yerine ulaştığı haberi emeği geçen ve katkı sunan herkesi mutlu etmiştir. Bunun üzerine yardım projesini başlatan ve başarı ile sonlandıran Sosyal Hizmet Kulübü öğrencileri, “Duyarlılığımız duyduklarımızdan öte ve gördüklerimize ulaşabildiğimiz kadardır, bizler aslında koli koli mutluluk gönderdik.” sözü ile sevinçlerini ifade etmişlerdir.