Sosyal Hizmet

Sosyal Hizmet Bölümü "Adli ve endüstriyel sosyal hizmet uygulamaları" konulu panel düzenledi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü, 7 Mayıs 2019 tarihinde, "adli ve endüstriyel sosyal hizmet uygulamaları" konulu panel düzenledi. Panele sosyal hizmet alanından değerli akademisyen ve meslek elemanları da konuşmacı olarak katılım sağladı.

Adli ve Endüstriyel sosyal hizmet uygulamaları sosyal hizmet mesleği açısından oldukça önem arz etmektedir. Adli sosyal hizmet hukuk ve yasal sistem ile ilgili konular ve sorunlarla sosyal hizmetin uygulamasını ifade etmektedir ve çocuk koruma konuları, boşanma, ihmal, çocuk-genç ve yetişkin adli hizmetleri gibi birçok alanı kapsamaktadır. Endüstriyel sosyal hizmet ise bireylerin refahını arttırması ve bununla beraber sosyal işlevselliklerini de arttırarak daha rahat bir iş yaşam ortamı sunması açısından önemlidir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü, sosyal hizmet meslek ve disiplini açısından büyük önem arz eden bu alanlar üzerine bilgi paylaşımına imkan sağlamıştır.
Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet12
7 Mayıs 2019 tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokul’u Sosyal Hizmet Bölümü tarafından organize edilen Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet Uygulamaları konulu panel Gelişim Tower Oditoryum’da gerçekleşmiştir. Öğretim Görevlisi Betül Çolak'ın moderatörlük görevini üstlendiği ilk oturumda Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde görev yapan Psikolog Sedat Bingöl ve Sosyolog Kaya Göktepe Denetimli Serbestlik sürecinden, eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinden bahsetmiştir.
Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet1 Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet2Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet3Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet4
Öğretim Görevlisi Betül Çolak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci oturumda Sosyal Hizmet Uzmanı Süleyman İleri Endüstriyel Sosyal Hizmet alanına dair öğrencilere bilgi paylaşımında bulunmuştur.
Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet5Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet6
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından panel İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü  Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Yüksel Barut, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Derya Kavgaoğlu ve Öğretim Görevlisi Betül Çolak’ın konuşmacılara plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son bulmuştur.
Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet7 Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet8 Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet9 Adli ve Endüstriyel Sosyal Hizmet11