Sosyal Hizmet

Madde Bağımlılığı-Sosyal Hizmet “Bir Kereden Çok Şey Olur” Adli Sosyal Hizmet Uygulamaları isimli konferansta madde bağımlılığının ve suçla ilişkisi ele alınmıştır.

Konuşmacılar:
  • İsa ALTUN
  • Halil İbrahim SAKA
Tarih / Saat: 14.11.2017 / 13:00- 17:00

Yer: Taşkent Konferans Salonu (Rektörlük Kampüs/ A Blok)

Narkotik ve Bilişim Suçları alanında uzman olan emniyet mensubu İsa ALTUN, madde bağımlılığı hakkında bilgi vererek görev süresi boyunca karşılaştığı çarpıcı vakaları sosyal hizmet perspektifi çerçevesinde anlatmış ve sosyal hizmet müdahalesinin önemi ve gerekliliği üzerine vurgu yapmıştır. Silivri Cezaevi’nde sosyal çalışmacı olarak görev yapan Halil İbrahim SAKA, adli sosyal hizmet uygulamalarını tanıtarak bu alanda yaşanan sorunlar ve sıkıntılar hakkında bilgi vermiştir. Sosyal Hizmet uygulamalarının önemli iki farklı alanını birlikte ele alan bu seminer, öğrencilere iki alan hakkında da farklı bakış açıları sunmuş, onların mesleki bilgi ve becerilerine yönelik ilgi alanlarının oluşmasına da katkı sağlamıştır.