Sosyal Hizmet

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmet (İngilizce) Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Başcıllar Almanya Vechta Üniversitesi'nde ders verdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmet (İngilizce) Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Başcıllar, 1 Temmuz - 5 Temmuz 2019 tarihleri arasında Almanya Vechta Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünde, Erasmus Öğretim Üyesi Hareketliliği programı kapsamında misafir öğretim görevlisi olarak lisans ve yüksek lisans öğrencilerine ders verdi.

Seyahatini gerçekleştirmeden önce Vechta Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri ile iletişime geçerek ders programını planlayan Başcıllar, Türkiye’deki sosyal hizmetin dünü, bugünü, yarını, Suriye krizi, Suriye krizinin Türkiye’ye ve Almanya’ya sosyal hizmet bağlamında etkileri, göç ve savaşların neden olduğu refakatsiz çocuklar konuları üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

Toplam 10 saat ve yaklaşık 120 öğrencinden oluşan 5 farklı lisans ve yüksek lisans öğrenci grubunun derslerine girdi. 90 dakika süren derslerde öğrenciler derslere aktif katılım gösterdi ve ders sonunda alınan geri bildirimde öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdiler. Programı süresince kendisine bölüm öğretim üyelerinden Prof. Dr. Christine Meyer ve Öğretim Görevlisi Marcus Frampton eşlik etti.

Haber ile ilgili daha ayrıntılı içerik için tıklayınız.