Sosyal Hizmet

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 1. Sınıf Öğrencilerine Merhaba!

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında Sosyal Hizmet Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine 08.10.2018 tarihinde 023 nolu derslikte 09.00-11.00 saatleri arasında oryantasyon çalışması yapılmıştır.

Her yıl yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencileri için hazırlanan oryantasyon çalışması, öğrencilerin Üniversite yaşamına uyumunu kolaylaştırarak onların arkadaşları ve öğretim elemanları ile olan sosyal kaynaşmasını arttırmaktadır.
Temel ve mesleki oryantasyon olmak üzere öğrencilere iki aşamada oryantasyon çalışması gerçekleştirilmiştir.
Temel oryantasyon kapsamında;
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ)’nin akademik programları üzerinde durularak Üniversite bünyesinde bulunan farklı birimler hakkında bilgi verilmiştir. Bu doğrultuda öğrencilerin genelden özele doğru Üniversiteyi tanıması sağlanmıştır.
  • İGÜ Akademik Takvimi paylaşılarak öğrencilerin eğitim-öğretim yılı boyunca dikkat etmesi gereken tarihler ve olaylar (sınav tarihleri, ders başlama-bitiş tarihleri, v.b.) belirtilmiştir.
  • Akademik Takvimden hareketle öğrencilere, yıl içerisinde yapılacak sınavların süreci ve işleyişi hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılmıştır.
  • Üniversite’de öğrencinin eğitim-öğretim yaşamını kolaylaştıran kütüphane hizmeti, Erasmus+, Çift Anadal Programı (ÇAP), Yaz Okulu Öğretimi, Öğrenci Kulüpleri, Akreditasyon/Uluslararası İşbirlikleri, Kariyer Geliştirme Merkezi, Akran Mentör, İGÜ Mezunlar Derneği ve çeşitli sosyal- sportif alanlar gibi birçok hizmetin tanıtımı yapılmıştır.
Bunlar arasında öğrenciler, en fazla ÇAP, Erasmus+, Akreditasyon ve Yaz okulu hizmetleri konusunda memnuniyetlerini belirterek merak ettikleri hususlar hakkındaki soruları detaylıca cevaplandırılmıştır.
  • Öğrenciler sıklıkla kullandığı OBİS, GAVSİS gibi internet uygulamaları hakkında bilgi verilerek bu uygulamaları aktif şekilde kullanmaları gerektiği ifade edilmiştir.
  • Tüm bunlara ek olarak öğrencilerin Üniversite yaşamı boyunca bilmesi gereken yönetmelikler üzerinde durulmuştur.
  • İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği,
  • İGÜ Çift Anadal Yönergesi,
  • İGÜ Erasmus Programı Yönergesi,
  • Yaz Öğretimi Yönergesi,
  • YÖK Öğrenci Disiplin Yönetmeliği,

Mesleki oryantasyon kapsamında ise öğrencilere Sosyal Hizmet Bölümü hakkında bilgi verilmiştir.
  • Bölüm müfredatında bulunan dersler tanıtılarak bu derslerin içerikleri konusunda öğrencilere ön bilgi verilmiştir. Öğrencilere öğrenim hayatları süresince görecekleri dersler önceden tanıtılmış ve bu konuda fikir sahibi olmaları sağlanmıştır.
  • Öğrencilerin 7. ve 8. Yarıyılda aldıkları Sosyal Hizmet Uygulamaları I-II derslerinin süreç ve işleyiş aşamaları üzerinde durularak bu ders kapsamında uygulama yapabilecekleri alanlar anlatılmıştır.
  • Son olarak Sosyal Hizmet Bölümü’nden mezun olduktan sonra öğrencilerin karşılaşacakları ve yaşayacakları süreç ve kariyer gelişimleri ile ilgili bilgi verilmiştir. Sosyal Çalışmacı unvanı ile çalışabilecekleri alanlar ve kurumlar ve izleyecekleri yol ve yöntemler belirtilmiştir.

Oryantasyon sunumu sonrasında öğrencilerden geri bildirim alınmış, öğrencilerin soruları cevaplandırılmış ve oryantasyon çalışması başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.