Sosyal Hizmet

İstanbul Gelişim Üniversitesi İle Almanya Vechta Üniversitesi Arasında Uluslararası İşbirliği

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü önemli bir konuğu ağırlıyor. Almanya Vechta Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğretim Üyesi Prof. Dr. Christine Meyer, 18.01.2018 tarihinde Akreditasyon çalışmaları kapsamında AHPGS Kuruluşu tarafından Akreditasyon Denetçisi olarak Bölümümüzü inceleme görevinde bulunmuştur. Bu tarihten itibaren devam ettirdiğimiz iş birliğimiz neticesinde 27-29 Kasım 2018 tarihleri arasında erasmus programı kapsamında üniversitemizi ziyaret ederek Almanya’daki Sosyal Hizmet uygulamalarına ilişkin dersler verecektir.

PROF. DR. CHRİSTİNE MEYER

Almanya Vechta Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Sayın Prof. Dr. Christine Meyer,
27.11.2018-29.11.2018 tarihleri arasında “Erasmus+ Staff Mobility for Teaching” programı kapsamında Üniversitemize gelecektir.
Program kapsamında, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet (İngilizce) Bölümü öğrencilerine 3 gün boyunca toplamda 12 saat olmak üzere ders verecektir.
Sayın Meyer, Almanya’daki sosyal hizmet uygulamalarını anlatarak ulusal ve uluslararası sosyal hizmetin geçmişi, gelişimi ve geleceği hakkında önemli sunumlar yapacaktır.
Üniversitemiz ile Vechta Üniversite’nin sosyal hizmet bölümleri arasında kurulan iletişim ve iş birliği, öğrencilere Alman sosyal hizmetinin ana amaçlarını tanıma fırsatı sunarken uluslararası perspektifte yurtdışında görev yapan bir akademik personelin bilgi ve deneyiminden faydalanma imkânı vermektedir.
Bu hareketlilik ile kurulan iş birliği sayesinde iki üniversitenin Sosyal Hizmet bölümü öğrencileri, öğrenci değişim hareketliliğine katılarak gelecekte birlikte yapılacak çalışmalar için güçlü bir değer oluşturacaklardır.
Sosyal hizmet bölümünün uluslararasılaşması, öğrencilerin farklı refah sistemlerini ve sosyal hizmet uygulamalarını öğrenmelerini ve genel bir bakış açısı kazanmalarını sağlayacaktır.

Christine Meyer Teaching Program