Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Sosyal Hizmet








 Haftalık Bilimsel Etkinliklerin Duyurusu Ve Takvimi (17-21 Aralık Arası)


Bilim, evreni anlamak ve gerçeği bulmak içindir. Bilim aynı zamanda evreni, doğayı, insanı, toplumu araştırma konusu yaparak gözleme, deneye, akla dayanarak sistematik bir yöntemle elde edilen ve doğrulanmaya açık bilgileri açıklar. Kısacası, bilim gerçekler yani olgularla sistematik yöntemler sonucu elde edilen bilgi olarak tanımlanır. Literatürde çok yaygın olarak kullanılan olgu kavramı, net bir anlam ifade etmemektedir. Bazı durumlarda tüm evreni kapsayacak genişlikte olabilirken, bazen de sadece algıları veya gözleme dayanan yaşantıları alabilecek darlıkta olabilmektedir. Bilim, gerçeği aramanın bir yolu ve bunların oluşturduğu bilgiler kümesidir (Bilimsel Araştırma ve Önemi, 2018) .


Bilimin amacı, evrende doğru olarak nitelendirilen bilgiyi yanlış bilgiden ayırarak düzenli bir şekilde insan ve insanlık yararını gözeten bir değerlendirme sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda toplumda ve dünyada düzen oluşturarak kişiden kişiye veya bölgeden bölgeye değişebilen bilgiler yerine tarafsız ve sağlıklı ilkeler oluşturulmuş olur (Uzbay, 2006, s. 19)1. Sosyal bilimlerin geniş doğası, onun ölçülebilirliğine yönelik birçok aracın ve yöntemin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Sosyal bilimlerin konusunu oluşturan insan yaşamı ve insanın bir arada yaşamasından ortaya çıkmış toplumsal yapıyı inceleyen bir akademik disiplinler grubuna verilen sosyal bilimler, Türkiye’de çoğu zaman sözel bilimler olarak da bilinmektedir. Sosyal bilimler, sanat ve beşeri bilimler ile insanlığı inceleme konusu yaparken, nitel ve nicel yöntemleri de içerecek şekilde bilimsel yöntemleri kullanmaktadır. Disiplinler arası dalların artmasıyla, sosyal bilimler ile onun dışında kalan diğer bilim dalları arasındaki sınırlar belirsizleşmiştir. Örnek vermek gerekirse nöropsikoloji buna iyi bir örnek teşkil edecektir2. Bu muğlaklık birçok disiplini bir araya getirerek sorunlara farklı bir bakış açısıyla bakabilmeyi ve farklı disiplinlerin bir araya gelmesi yoluyla çözüm yollarının kalıcı nitelik kazanmasını sağlayacaktır.
Bu amaçla, sosyal bilimler içerisinde değerlendirilen sosyal hizmetin çalışma alanına çok boyutlu bir perspektiften bakabilmeyi, alanın ve akademinin güncel yaklaşımlarını ve bilgilerini takip edebilmenin yanında bunlara yönelik yeni yaklaşım ve bilgiler sunabilmek için bilimsel etkinlikleri takip etmenin faydalı olacağı düşünülmektedir. Buna yönelik olarak aşağıda, yakın tarihte sunum yapmak amacıyla bildiri özetlerinizi gönderebileceğiniz veya katılımcı olarak yer almak isteyeceğiniz kongreler hakkında bilgiler yer almaktadır.
 
4. ULUSLARARASI BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ (14-17 Şubat 2019/ Yalova)
Kongre Hakkında; Farklı bilim dallarında araştırmalar yapan bilim insanlarını bir araya getireceği düşünülen kongre 14-17 Şubat 2019 tarihinde Yalova’da Yalova Üniversitesi, Journal of History Studies (JHS), Altınova Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecektir. Kongre oturumları Yalova Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilecek ve tebliğlerin sunumundan sonra Yalova ve çevresine gezi düzenlenecektir. Kongre “Yeni Akademik Teşvik Kriterleri” dikkate alınarak hazırlandığı ve özet kitapçığının ISBN numaralı olarak yayımlanacağı belirtilmektedir. Kongrede sunulan bildiriler, hakem sürecinden geçtikten sonra uluslararası statüye sahip Berikan Yayınevi tarafından basılacaktır.
Özet göndermek için son tarih 20 Ocak 2019 olup, bildiri metinlerinin son teslim tarihi ise 01 Mart 2019’dur.
Kongrede Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Spor Bilimleri dallarından herhangi bir konu ile başvurulabilmekte ve isteğe bağlı olarak Türkçe veya İngilizce dillerinden birinde sunum yapılabilmektedir3.
 
ANADOLU I.ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALAR KONGRESİ ( 28-29 Aralık 2018/ Diyarbakır)
Kongre Hakkında; 28-29 Aralık 2018 tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek olan kongre yeni akademik teşvik kriterlerine uygun olarak hazırlanmıştır. Buna yönelik olarak 5 farklı ülkeden akademisyenin katılacağı ve kongre sonrası ISBN numarası ile tam metin kitabı basılacağı belirtilmiştir.
Kongrede, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Matematik, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Güzel Sanatlar, Veterinerlik ve Zirai Bilimleri alanlarından sosyal hizmet bölümü ile ilgili olarak Sosyal ve Sağlık Bilimleri alanında katılım sağlanabilir4.
 
3.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE EĞİTİM BİLİMLERİ KONGRESİ (17-18 Aralık 2018/ İstanbul)
Kongre Hakkında; 17-18 Aralık 2018 tarihleri arasında Zeytinburnu Hilton Hotel’de gerçekleştirilecek olan 3. Uluslararası Sosyal Beşeri ve Eğitim Bilimleri Kongresi düzenlenecektir. Kongrede, farklı disiplinlerde faaliyette bulunan katılımcıların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunarak bilim alanına bir katkı sağlayacakları düşünülmektedir. Bu amaçla çalışmalarını sunabilecekleri bir ortam yaratılarak eğitimcilere, araştırmacılara, uygulayıcılara ve öğrencilere bilgi, fikir ve deneyim alışverişinde bulunabilecekleri belirtilmektedir. Bu amaçla, sosyal bilimler alanında yer alan sorunları ifade edebilmek, çözüm yolları sunabilmek ve bu sorunlara yönelik ortak bir çözüm yollarını oluşturabilmek, geleceğe yönelik sorun alanlarını tespit ederek planlar oluşturabilmek için toplanılmaktadır5.
 

1-Uzbay, T. (2006). Bilimsel Araştırma Etiği. Sağlık Bilimlerinde Süreli Yayıncılık, s. 19-26
2- https://tr.wikipedia.org/wiki/Sosyal_bilimler
3-https://www.ubaksymposium.org/
4- https://www.kongre2018.com/site.php?https://www.anadolukongre.org
5- https://www.kongre2018.com/site.php?https://sosyalbeseriveegitimbilimlerikonferansi.org