Sosyal Hizmet

Geleceğin Sosyal Hizmet Uzmanları İstanbul Gelişim Üniversitesini tercih etti

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ÖSYM tarafından 26.08.2020 tarihinde açıklanmıştır. Geleceğin birer sosyal hizmet uzmanı olacak sizlerin İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü ailesine katılımınız bizleri şimdiden heyecanlandırmakta olup yeni eğitim-öğretim döneminizi tebrik ederiz.

Dünyanın içinde bulunduğu zorlu pandemi sürecine rağmen Yüksekokulumuzda bu sene arttırılan 791 kişilik kontenjanımız, açıklanan sonuçlar ile yerleşen 723 öğrenci sayısıyla birlikte %91,40 doluluk oranına ulaşmıştır. Bu sene okulumuza yerleşen 723 öğrenci arasında yer alan sosyal hizmet bölümü öğrencilerimiz de bulunmaktadır.

Sosyal hizmet bölümünü tercih eden birer meslek adayı siz öğrencilerimize kısaca sosyal hizmet mesleğinin ne olduğu ile temel çalışma alanlarından bahsedilmesi eğitim-öğretim dönemi içinde mesleki vizyon için kısa bir giriş olacaktır. Sosyal Hizmet, birey, grup ve toplulukları tanımlama, anlama, bu düzeylere ilişkin sorunlara çözüm üretme, sosyal değişimi, sosyal gelişimi, sosyal bütünleşmeyi destekleme ve bireysel, kurumsal ve toplumsal bazda güçlendirme odaklı, uygulama temelli bir meslek ve akademik bir disiplinidir.

İnsan hakları, sosyal adalet, sosyal refah, eşitlik, farklılıklara saygı sosyal hizmetin hem teoride hem pratikte dayandığı temel ilkelerdir. Sosyal hizmet, toplumun çocuk, kadın, yaşlı, engelli, yoksul gibi dezavantajlı konumdaki bireyleri öncelikli olmak, mikro düzeyde bireylerin ve makro düzeyde toplumun tamamının iyilik halini ve refah seviyesini artırmak üzere; bu ilkelerden hareketle müdahaleler geliştirerek insanlar, kurumlar, sosyal yapılar ve sosyal kurumlarla çalışır.

Bu bölümden mezunlar, aldıkları eğitim ile kamu, özel sektör, yerel yönetimler, sivil toplum kurumları gibi farklı sektörlerde ve kadın, çocuk, yaşlı, engelli, düşük sosyo- ekonomik durum, sağlık, adalet gibi sosyal hizmet alanlarında hizmet sunan kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler. Alanların, sektörlerin ve bu alanlarda faaliyet gösteren kurumların çeşitliliği nedeniyle mezun öğrenciler sektör bağımsız olarak hemen hemen her iş kolunda iş bulabilme fırsatına sahiptirler. Çalışma yelpazesinin genişliği, bu bölümden mezun olanların çok çeşitli alanlarda istihdam edilmesine olanak sağlar.