Sosyal Hizmet

GASAM ile iş birliği kararı gerçekleştirildi

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı Cemal Demir İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Durgun ve öğretim üyelerine ziyarette bulundu. İGÜ ve GASAM arasında “Güney Asya Ülkeleri” kapsamında işbirlikleri yapma mutabakatına varıldı.

Güney Asya ülkelerinin Türkiye için büyük fırsatlar barındırdığını ifade eden Prof. Dr. Şenol Durgun, “Bölge ülkeleri ile yapılmış çok fazla çalışma bulunmuyor. İGÜ olarak bölgesel politikalara ve iş birliklerine büyük önem veriyoruz. Türkiye’nin bölge ülkeler ile geliştireceği ilişkilere öncülük etmek ve yükseköğretimde uluslararasılaşma adına çalışmalar yapmak gayesindeyiz. Bu kapsamda GASAM ile ortak akademik çalışmalar yapmayı, sempozyumlar düzenlemeyi ve bölge akademisyenleri ile Türk akademisyenleri buluşturmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.