Sosyal Hizmet

Almanya Vechta Üniversitesi’nden Prof. Dr. Christine Meyer Teaching Staff Mobility Programı Kapsamında Üniversitemizdeydi

Sosyal Hizmet alanına değerli katkıları olan Almanya Vechta Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Sayın Christine Meyer 27-29 Kasım tarihlerinde Erasmus Akademisyen Değişimi (Teaching Staff Mobility) Programı kapsamında Üniversitemizi ziyaret ederek Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerimizle bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere bir araya geldi.

Erasmus Değişim Programı öğrencilerin ve akademik personelin uluslararası hareketini teşvik eden bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumları bu program kapsamında kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmekte, ortak proje üretip hayata geçirebilmek için karşılıksız mali destek alabilmektedir. Program sayesinde hem partner üniversiteler hem de katılımcılar kısa zamanda çok boyutlu bir gelişim elde etmektedir. Mesleki-teknik ilerleme, kültürler arası iletişim, kollektif anlamlar inşaa etme, evrensel değerlere yaklaşma gelişime yönelik kazanımlar arasında değerlendirilebilir.  İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü de Erasmus Akademisyen Değişimi (Teaching Staff Mobility) Programı kapsamında, ilk olarak 2017-2018 Bahar döneminde Vechta Üniversitesi ile yakın ilişkiler kurmuş, bölüm öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Sayra Lotfi ve Arş. Gör. Selda Meydan Üniversiteyi ziyaret ederek bilimsel paylaşımlarda bulunmuştur. 27-29 Kasım tarihlerinde Sosyal Hizmet alanına değerli katkıları olan Prof. Dr. Sayın Christine Meyer bu ilişkilerin devamı niteliğinde ve program kapsamında İGÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü’müzü ziyaret için Almanya Vechta Üniversitesi’nden gelmiştir.

Prof. Dr. Meyer’i, Sosyal Hizmet alanında 12 saatlik aktif sunumu için Üniversitemize yapmış olduğu 27.11.2018 tarihli ziyaretinde, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sayın Abdullah Yüksel Barut’u makamında ziyaret etmek üzere İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Derya Kavgaoğlu, bölüm öğretim elemanları Öğr. Gör. Betül Çolak, Arş. Gör. Selda Meydan ve Erasmus Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Berrak Altınsoy karşıladılar. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sayın Abdullah Yüksel Barut’un hoşgeldiniz mesajı ve güçlenmesi temenni edilen karşılıklı bilimsel temaslara yapılan vurgularla tamamlanan karşılama protokolünden sonra Prof. Meyer öğrencilerimizle buluştu.

Prof. Meyer üç gün - on iki saatlik öğretim programında, Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerimizle Sosyal Hizmet alanındaki bilgi ve tecrübelerini paylaştı. “İstatistiklerle Almanya’da sosyal hizmetin analizi, sosyal hizmetin amaçları, teoride ve pratikte sosyal hizmet, sosyal hizmet alanının tarihi zemini, yakın gelecekte sosyal hizmeti bekleyen zorluklar” derslerin ana temalarıydı. Süreçte ele alınan bu temalar ve temaların ele alınış şekilleri, kültürel bağlamlarda karşılaştırma ve analizler, öğrencilerimizin meslek pratiklerini destekleyecek yeni şemalar oluşturmalarına yardım etti.

Prof. Dr. Meyer’in Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileriyle buluşması

Derslerde Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri Öğr. Gör. Mehmet Başcıllar, Öğr. Gör. Aqeel Abbas Kazmi, Öğr. Gör. Betül Çolak, Arş. Gör. Ali Taşçi ve Arş. Gör. Selda Meydan Prof. Dr. Meyer’e eşlik ettiler. Prof. Dr. Meyer, bölüm öğretim üyeleriyle gerçekleştirdiği ders dışındaki faaliyetlerinde de bilimsel rehberliğine devam etti.

Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, görüşmeler esnasında, yakın bir zamanda Alman Akreditasyon Kuruluşu AHPGS’nin denetleme ekibiyle Üniversitemizi ziyarete gelen Prof. Meyer ile Sosyal Hizmet Bölümü’nün eğitim ve öğretim süreçlerinin geliştirilmesi konusunda fikir alış verişinde bulundu ve Prof. Dr. Meyer’den Vechta Üniversitesinde yürütülen öğrenen merkezli öğrenme faaliyetleri, staj-alan çalışması derslerine konu olan uygulamaların en fazla pratik fayda sağlaması için nasıl bir işleyişle yürütüldüğü ve program değerlendirme etkinlikleri konusunda bilgi aldı. Vechta Üniversitesi ve Prof. Meyer ile gerçekleştirilen bu değerli bilimsel networkün çıktılarının, özellikle öğrenen merkezli program geliştirme ve değerlendirme açısından bölüm müfredatının geliştirilmesi için önemli bir girdi olduğunu ifade ederek, Prof. Dr. Meyer’in katkılarıyla Sosyal Hizmet Bölümü eğitim-öğretim süreçlerini farklı bir bakış açısıyla yeniden yorumlama fırsatı yakaladıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Meyer, Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyeleri ile birlikte

İGÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürlüğü’nün Prof. Dr. Christine Meyer’e teşekkür belgesi takdimi

29 Kasım Perşembe günü tamamlanan programda son dersin konukları, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sayın Abdullah Yüksel Barut, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sayın Arda Öztürkcan oldu.

Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Berrak Altınsoy, İstanbul Gelişim Üniversitesi Medya Koordinatörü Saygı Ünlü ve Sosyal Hizmet Bölümü öğretim elemanlarının da bulunduğu son gün programı Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Sayın Abdullah Yüksel Barut’un teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

Programın organizasyon süreçleri, İstanbul Gelişim Üniversitesi Erasmus Ofisi Koordinatörü  Alisa Usubova’nın değerli katkılarıyla yürütüldü. Alisa Usubova, Almanya Vechta Üniversitesiyle ilişkilerin artarak kuvvetlenmesi dileğiyle Prof. Meyer’e program katılım belgesi takdim etti.

Erasmus Koordinatörü Alisa Usubova’nın katılım belgesi takdimi