Sosyal Hizmet

1. Sınıf Mesleki Oryantasyon dersinde Esenyurt Sosyal Hizmet Merkezinden sosyal çalışmacı sayın Demet Bulut'u ağırladık

Esenyurt Sosyal Hizmet Merkezi'nde sosyal çalışmacı olarak çalışan Demet Bulut Sosyal Hizmet 1. sınıf öğrencilerimizle Mesleki Oryantasyon dersinde bir araya geldi.

Bulut, sosyal hizmet merkezinin amaçları, verilen hizmetler, ilgili mevzuat ve sorun alanlarına ilişkin mesleki deneyimlerini vaka örnekleriyle birlikte seminerde öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimizin sosyal hizmet merkezindeki uygulamalara ve mesleğe ilişkin sorularını yanıtladı. Evde bakım, engelli aylığı, sosyoekonomik destek, gibi hizmetlerle, ihmal ve istismar, korunmaya muhtaç çocuk konularına yönelik uygulamaların kapsamı, sosyal hizmet merkezinde çalışan bir sosyal çalışmacının görev ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi.