Sosyal Hizmet

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ: İNSAN HAKLARINA BÜTÜNCÜL BAKIŞ

Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü, insan haklarını bütüncül yaklaşım anlayışı kapsamında Dünya İnsan Hakları Günü Paneli düzenliyor.

Toplum içerisinde adil bir sosyal yapının oluşması ve insan onur ve haysiyetini koruyarak onlara koruma ve gelişme imkânları sunmayı amaçlayan sosyal hizmet, her insanın değerli olduğu kabulünden hareketle bir insan hakları mesleği olarak bilinmektedir.
Günümüzde sosyal hizmette geçerli kabul edilen hak temelli yaklaşım, ihtiyaç içerisindeki her insanın hakkı olduğunu savunmakta ve sosyal hizmet disiplininin kuram, etik, değer ve uygulamaları insan haklarının kabulüyle başlamaktadır. Sosyal hizmetteki insan hakları söylemi, temel hakların tanımlanması ve desteklenmesi ile ayrım yapılmaksızın her bir insanın bu haklardan yararlanmasının sağlanması gerekliliğine vurgu yapmaktadır.
Bu bağlamda Dünya İnsan Hakları Günü Paneli, 10.12.2018 tarihinde 10:00-15:30 saatleri arasında GSF Konferans Salonu’nda iki oturum şeklinde ve her biri kendi alanında uzman 4 konuşmacının katılımı ve katkıları ile gerçekleşecektir. Her bir konuşmacı, insan haklarının farklı boyutunu ele alacaktır.