Perfüzyon

Perfüzyonist Adayları Trakya Bölgesel Perfüzyon Toplantısına Katıldılar

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Perfüzyon Bölümü’nde öğrenimine devam eden 17 öğrenci ve bölümümüzün öğretim görevlileri, 24 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen Trakya Bölgesel Perfüzyon Toplantısı'na katıldılar.

Perfüzyonistler Derneği ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü’nün organize etmiş olduğu Trakya Bölgesel Perfüzyon Toplantısı, 24 Kasım 2018 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya üniversitemiz bünyesinde Perfüzyon bölümünde öğrenimine devam etmekte olan 17 öğrencimiz ve bölümümüzde öğretim görevlisi olarak çalışmakta olan değerli hocalarımız da katılım gösterdiler.

Toplantının açılış konuşmasını Namık Kemal Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özcan GÜR gerçekleştirirken, hoş geldiniz konuşmasını ise Perfüzyonistler Derneği Başkanı Perfüzyonist Ahmet Ali ÇOBAN yaptı. Toplantıya Perfüzyon alanında çalışan pek çok perfüzyonist konuşmacı olarak katılım sağladı.

Toplantıda mekanik soğuk kan kardiyoplejisi ile manuel izotermik kan kardiyoplejisi karşılaştırılması, minimal ekstrakorporeal dolaşım sistemi (MECC), ECMO takibi, hafif hipotermik ve orta hipotermik ekstrakorporeal dolaşımın böbrek fonksiyonlarına etkisi, pediatrik perfüzyonda güncel yaklaşımlar, pediatrik hastalarda modifiye ultrafiltrasyon ile konvansiyonel ultrafiltrasyon karşılaştırması, CPB  sırasında ve sonrasında  koagülasyon yöntemi, kalp damar cerrahisin’de perfüzyon kalite standartları ve mesleki sorunlar gibi konu başlıklarında konuşmacılar bilgi aktarımında bulundular.