Perfüzyon

Perfüzyon Bölümüne yoğun ilgi

2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ÖSYM tarafından 26.08.2020 tarihinde açıklanmıştır. İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Perfüzyon Bölümü üniversite adayı öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi görmüş, kontenjanlarında tam doluluk göstermiştir. Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 pandemi sürecinde yoğun emek ve özveri ile sınava hazırlanan ve yerleşen tüm öğrencilerimiz ve ailelerini tebrik ederiz.

Geçen sene 618 yerleşen öğrenci sayısı ile %81,32 doluluk oranına sahip yüksekokulumuz ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu zorlu pandemi sürecine rağmen bu sene arttırılan 791 kişilik kontenjanımız, açıklanan sonuçlar ile yerleşen 723 öğrenci sayısıyla birlikte %91,40 doluluk oranına ulaşmıştır. Perfüzyon bölümümüzün kontenjanları da tam doluluk oranına ulaşarak Yüksekokulumuzun bu başarısından payını almıştır. Bu başarı, Perfüzyonistlik mesleğinin sağlık hizmetleri alanında geleceğin parlak meslekleri arasında yer alan ve ihtiyaç  duyulan  bir meslek gurubu olmasının yanında, Covid-19 salgını nedeni ile tüm dünyada olduğu gibi uzaktan eğitim sürecini uygun altyapısı ve dinamik kadrosu sayesinde başarıyla sürdürerek eğitim sürecinin aksatmadan sürdürülmesinin sağlanmasıyla kazanılmıştır.

Eğitim politikalarımız, uzaktan eğitim sürecindeki donanımlı alt yapımız, uygulamalar sırasında öğrencilerimizin mesleki becerilerini geliştirme amacıyla kurulmuş klinik ortam ve ekipmanlara sahip laboratuvarımız ile mesleğin temelleri  olan alan dersler ile , uluslararası standartlar ve sıralamalarla eğitim kalitemizi kanıtlamış bulunmaktayız. “Yükseköğretimin Oscarı” olarak bilinen, saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından “Üniversite Etki Sıralaması” (Impact Ranking 2020) içerisinde dünyanın en kaliteli eğitim veren ilk 100 üniversitesi arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 96’ncı olarak yer alarak Türkiye’den 1’inci sıraya adını yazdırmıştır. 80 ülkeden 620 üniversitenin yer aldığı Times Higher Education (THE) (Impact Ranking) “Good Health and Well-being (Sağlık ve Kaliteli Yaşam)” kategorisinde, dünya üniversiteleri arasında 201-300 sıralamasında yer alan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) temel hastalıklar ve koşullar hakkındaki araştırmalar, sağlık alanı için üniversitenin destekleri, öğrencilerin ve personelin sağlık alanına katkıları konusunda başarısını bir kez daha göstermiştir.

Uzmanlık bilgisiyle birlikte bu Perfüzyonistlik mesleğini etkin bir şekilde icra edebilmek için aynı zamanda ameliyathaneler ve anestezi hizmetleri yönetimi ile ilgili bilgiler açısından da öğrencilerimiz desteklenmektedir. Multidisipliner çalışmayı ön planda tutarak hastanın ihtiyaçları doğrultusunda hareket edebilen, kanıta dayalı ve güncel gelişmelere bağlı kalarak mesleklerini geliştirmeye ve uygulamaya özen gösteren Perfüzyonistler yetiştiren, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Perfüzyon Bölümü ailesini tercih eden tüm öğrencilerimizi kutlarız.