Perfüzyon

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Perfüzyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Mutuş’un Dönem Açılış Mesajı:

Sevgili Öğrenciler,
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu olarak 04.02.2019 tarihinde 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı eğitimine başlamış bulunmaktayız.
Bilindiği gibi üniversiteler; kaliteli insan gücü yetiştiren, bilgi üreten, üretilen bilginin yayılmasını sağlayan ve toplum için faydalı bir ürüne dönüşmesine imkan veren eğitim kurumlarıdır. Günümüzde ekonomik yaşamı, sosyal ve kültürel değerleri biçimlendiren en önemli kavram, doğru ve güvenilir bilgidir. Çağdaş toplumun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın, yenilikçi ve girişimci anlayışın asıl kaynağı üniversitelerin yapı taşı olan bilgi, çıktısı da bilgili insandır.  Bilgiyi üreten ve onu katma değere dönüştüren ülkeler, küresel rekabet ortamında en başarılı ülkelerdir. Bilginin güç, bilimsel üretimin de üstünlük olarak kabul edildiği günümüzde sizlerin de bilgiyle donatılmış, Cumhuriyeti ve ülkesini seven, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı birer birey olarak yetişmenizi ilke edinmiş bulunmaktayız.  Tüm öğrencilerimizin kendi düşüncelerini özgürce ifade edebilmesini ancak, başkalarının fikir ve haklarına da saygılı olmasını arzu ediyoruz.
Unutmamalısınız ki; burada verilen eğitimle bir meslek sahibi olacaksınız ve bu mesleği de hayatınız boyunca ifa edeceksiniz. Hayatta başarılı olabilmeniz için de akademik olarak çok iyi yetişmeniz, iyi düzeyde yabancı dil bilmeniz ve sosyal olarak da kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir. Mesleğinize ilgi duymanız, sizin daha fazla çalışmanıza ve dolayısıyla da daha çok şeyler öğrenmenize katkı sağlayacaktır. Artık günümüzde internet sayesinde bilgiye ulaşmak çok kolay hale gelmiştir. Bu nedenle sadece Yüksekokulda anlatılanlarla yetinmeyip, kendiniz de araştırarak mesleğinizle ilgili bir fark yaratabilir, alanınızla ilgili gönüllü uygulamalar yaparak daha donanımlı bir şekilde mezun olabilirsiniz. Bu durum ileride sizlerin istihdam edilmenize büyük katkı sağlayacaktır.
Bölüm Başkanınız olarak; öncelikli hedefinizin akademik başarı olmasını, fakat bunun yanında sosyal sorumluluk ve kültürel projelere veya ilgi duyduğunuz bir kulübe katılarak sosyal olarak da kendinizi geliştirmenizi arzu ediyorum. Böylece özgüveniniz ve başarı durumunuz artacaktır.
Dönem içinde karşılaşacağınız her türlü sorunun yönetmelikler ve yönergeler çerçevesinde çözülebilmesi için elimizden gelen gayretin gösterileceğinden endişeniz olmasın.
Başarılı bir yarıyıl geçirmeniz dileğiyle,