Perfüzyon

I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi 18 – 19 Nisan 2019 tarihlerinde geniş bir katılımla gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 18 – 19 Nisan 2019 tarihlerinde geniş bir katılımla “I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi” ni gerçekleştirmiştir.

Kongre İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Abdullah Yüksel Barut'un açılış konuşmasıyla başlamıştır.

Kongrede, 290’ı 45 farklı üniversiteden olmak üzere toplamda 1270 katılımcı bulunmuştur. İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Abdülkadir Gayretli ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Nuri Kuruoğlu katılımlarıyla kongreye destek olmuşlardır.

Kongrenin amacı, Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin sorunlarını dinlemek, onlar ile birlikte çözüm üretmenin yanında yapmış oldukları bilimsel çalışmaları tüm katılımcılar ile paylaşmalarını sağlamak olarak belirlenmiştir. Bu amaçla kongre boyunca 23 oturum gerçekleşmiştir. Bu oturumlarda alanlarında yetkin ve deneyimli 61 konuşmacı, katılımcılarla bilgilerini paylaşmıştır. Bilimsel Kurul tarafından kabul edilmeyenler dışında belirlenen 32’si sözlü, 129’u poster olmak üzere toplam 161 bildirinin sunumu gerçekleşmiştir.

Psikodrama”, “Zaman Yönetimi ve Liderlik” ve “Sanat Terapisi”  başlıklı kişisel gelişim atölyeleriyle ve yapılan serbest oturumlarla katılımcılarımızın kendilerini geliştirmelerine olanak sağlanmıştır. Tüm bunların yanında kongre süresince fuaye alanımızda katılımcılarımıza müzik dinletisi sunan müzik grubu, bilimsel oturumlara ara verildiğinde sahne alan dans grubu, kongre sponsorlarımızın gerçekleştirdikleri çekilişler ve kongrenin ilk gününün sona ermesiyle düzenlenen tekne turu ile de sosyal ve sanatsal anlamda tüm katılımcılara eğlenceli vakit geçirme imkanı sağlamıştır.

Kongrede “Medyada Sağlık Haberciliği”, “Trafikte Saygı Semineri”, “Kuşak Çatışması”, “Adım Adım Kariyerim”, “Çocuklar ve Bir Zamanlar Çocuk Olanlar”, “Öğrenci Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Öğrencilerin Alan Uygulamalarında Yaşadıkları Sorunlar”, “Yaşama Bütüncül Bir Yaklaşım” başlıklı oturumlar yer almıştır. Ayrıca yazar Kahraman Tazeoğlu, Eğitimci ve Yaşam Koçu Buğra Abayhan ve Harley Davidson Owners Group ile yapılan söyleşilerle sona eren kongrede uluslararası öğrencilerin beklentileri İngilizce bir oturum ile dinlenmiştir. Dilşad Dede Taşkın (STAR Haber), Fatma Demir Turgut (TRT Haber) ve Işıl Açıkel (ATV Haber) kongreye katılımlarıyla katkıda bulunmuştur.

Kongrede Perfüzyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Mutuş “ Öğrenci Ne Yaşar Ne Yaşamaz…” adlı oturumda, oturum başkanı olarak yer almıştır. Perfüzyon Bölümü öğrencilerimiz  “Perfüzyon Nedir, Perfüzyonist Kimdir?” adlı poster çalışmalarıyla kongreye katılmışlardır. Bölüm Başkanımız Rıfat Mutuş’un yazarları arasında bulunduğu “Bir Vakıf Üniversitesi Sıra Ergonomisinin Öğrencilerin Antropometrik Ölçümlerine Uygunluğu ve Yaşam Kalitesi Üzerine Etkisinin Araştırılması” adlı poster çalışması da birinciliğe layık görülmüştür.

Kongrede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Tıklayarak kongre ile ilgili daha ayrıntlılı bilgiye ulaşabilirsiniz.