Perfüzyon

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Perfüzyon Bölümü Oryantasyan Toplantısı

2020-2021 Egitim Öğretim Yılı Perfüzyon Bölümü 1.Sınıfımıza katılan öğrencilerimize hoş geldiniz demek ve hem üniversitemiz ve yüksekokulumuz hem de bölümümüz hakkında gerekli bilgiler vermek amacıyla oryantasyon toplantısı gerçekleştirildi.

2020-2021 Egitim Öğretim Yılı Perfüzyon Bölümü  1.Sınıfımıza katılan öğrencilerimize hoş geldiniz demek ve hem üniversitemiz ve yüksekokulumuz  hem de bölümümüz  hakkında gerekli  bilgiler  vermek amacıyla oryantasyon  toplantısı  gerçekleştirildi.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Perfüzyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Mutuş’un yönettiği oryantasyan toplantısına Perfüzyon Bölümü 1. Sınıf öğrencileri yoğun ilgi ve katılım gösterdi.
Gelişim’li olmanın ayrıcalıklar ve avantajları ve mezuniyet sonrasında elde edeceği kazanımlar öğrencilerle paylaşıldı. Bilimselliğe açık, etik ve toplumsal değerlere bağlı mezunlar olarak yetişmenin öneminden bahsedildi. Eğitimde kaliteyi temel değerlerinden biri olarak benimseyen, ulusal ve uluslararası birçok kazanımı olan İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin etkin ve sürdürülebilir eğitim imkânları da toplantının konuları arasında yer aldı. Tüm akademik ve idari personelin, öğrenciler ve iç dış paydaşların da katılımıyla oluşturulan takım çalışmasının önemin açıklandı. Ayrıca öğrencilere üniversitenin fiziki koşulları, laboratuvar olanakları, ve kütüphane ile ilgili ve bu alanların kullanımı ile ilgili de bir bilgilendirme yapılmıştır.
Perfüzyonistlik mesleğinin sağlık hizmetleri alanında geleceğinden bahsedilerek parlak meslekleri arasında yer almasının ve ihtiyaç  duyulan  bir meslek gurubu olmasının önemi vurgulandı. Ayrıca Öğrencilerimize uzmanlık bilgisiyle birlikte perfüzyonistlik mesleğini etkin bir şekilde icra edebilmek için multidisipliner çalışmayı ön planda tutarak hastanın ihtiyaçları doğrultusunda hareket edebilen, kanıta dayalı ve güncel gelişmelere bağlı kalarak mesleklerini geliştirmeye ve uygulamaya özen gösteren sağlık profesyonelleri olarak yetişmenin gerekliliği de bildirilmiş oldu.

Bu konuların ardından pandemi dönemindeki eğitim sürecinde LMS sistemi üzerinden nasıl yararlanacakları, derslere saatinde katılmaları ve devamlılık durumları, akademik takvim, ara sınav, final, bütünleme ve mazaret sınavları, sınıf geçme durumları, Perfüzyon bölümünün müfredatı açıklandı. İGÜ Önlisans Lisans Yönetmeliği, disiplin yönetmeliğinin önemi ve kurallara uygun davranmanın gereği de anlatılmış oldu. Çift Anadal  ve Yandal programları ,Mezuniyet Koşulları, Derslere Kayıt Olma, Üst Yarı Yıldan Ders Alma ve  Yaz Öğretimi konuları da açık bir şekilde ele alındı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Yükseokulu  Perfüzyon Bölümü öğrencilerine gerekli bilgiler verildikten sonra toplantıya öğrencilerin soruları ile devam edildi ve toplantı iyi günler dilekleriyle sonlandırıldı.