Odyoloji

“Koronavirüs kaygısı, davranış tekrarına sebep oluyor”

Koronavirüs salgınının birçok kişide kaygı ve takıntıya sebep olduğunu söyleyen Uzman Psikolog Selin Kalabaş, salgının takıntıya meyilli kişileri daha fazla etkilendiğini belirtti. Kalabaş, “Hem kendisini virüsten korumak hem de başkasına virüsü bulaştıracağı korkusu ile bu kişiler saatlerce ellerini yıkayıp çeşitli önlemler alabilir. Kaygı ve korku insanlarda davranış tekrarına sebep oluyor” diye konuştu.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını fiziksel olduğu kadar ruh sağlığını da tehdit ediyor. Virüsten korunmada baş aktörün hijyen olması nedeniyle vatandaşların sürekli el yıkayıp, dezenfektan kullandığını söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden (İGÜ) Öğr. Gör. Uzman Psikolog Selin Kalabaş, “Koronavirüsün negatif etkilerinden biri de bazı psikiyatrik hastalıkların görülme sıklığını artırması” dedi.

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.