Odyoloji

“Ermenistan kirli bir savaş yürütüyor”

Ermenistan’ın kirli provokasyonlarına karşı Azerbaycan tarafının erdemli bir savaş verdiğine dikkat çeken Sosyolog ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Behlül Aliyev “Ermenistan’ın saldırıları uluslararası hukuka olduğu gibi savaş etiğine de aykırıdır. Ermenistan bununla ne kadar kirli bir savaş yürüttüğünü göstermektedir” dedi.

“YILLARDIR KURGULANAN MİT BOZULDU”

Topraklarının yüzde 20’si işgal altında olan Azerbaycan’ın yaklaşık 30 yıllık barışçıl çözüm arayışlarının sonuç vermemesiyle Ermenistan’ın iştahının daha da kabardığını vurgulayan İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Sosyolog ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Behlül Aliyev “Bu süre zarfında Ermenistan yönetiminde ve Ermeni halkında ‘yenilmezlik’, ‘Tanrı tarafından seçilmişlik’ ve ‘kahraman millet’ mitleri oluştu. Arkasına uluslararası camianın desteğini alarak 1994’ten beri var olan ateşkes rejiminin sürekli bozulması ve cezasızlık bu hisleri daha da körüklemişti. 2018’de Nikol Paşinyan’ın iktidara gelmesiyle iç ve dış politikada sıkıntıların ortaya çıkması ve Paşinyan rejiminin halk tabanında doğan hoşnutsuzlukları sürekli Karabağ konusuyla kapatma isteği farkında olmadan bu mitleri daha da güçlendirmekteydi.” dedi.

Haber kaynağına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.