Odyoloji

Sınırda yaşanan terör saldırıları en çok çocukları etkiledi

Suriye’deki iç savaş nedeniyle 2016 ve 2019 yıllarında Kilis’e 34 roket ve havan topu saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 25 kişi hayatını kaybederken çok sayıda vatandaş yaralandı. 367 evde ve çok sayıda okul, cami, hastanede maddi hasarlar meydana geldi. Bu saldırıların çocuklar üzerindeki etkilerini araştıran İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Başcıllar, tüm terör saldırılarında olduğu gibi Kilis’e yönelik saldırılardan en çok çocukların etkilendiğini belirtti. 4 ay süren, Suriye sınırına yakın mahallelerde yaşayan ve yaşları 11 ile 17 arasında değişen 64 çocuk ile görüşerek yaptığı araştırmanın sonuçlarıyla Başcıllar, çocukların saldırılardan nasıl etkilendiğini ortaya koydu.

Haberin kaynağına ulaşmak için buraya tıklayınız.