Odyoloji

İGÜ Odyoloji Kulübü "Tinnitus ve Güncel Cihaz Sektörünün Gelişimi" etkinliğini düzenledi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu (SBYO) Odyoloji Kulübü tarafından "Tinnitus ve Güncel Cihaz Sektörünün Gelişimi" konulu etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe konuşmacı olarak Uzman Odyolog Bahtiyar Çelikgün katıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Etkinlik Uzman Odyolog Bahtiyar Çelikgün'ün Tinnitus ve güncel cihaz sektörünün gelişimi hakkında verdiği faydalı bilgiler ile devam etti.

Uzman Odyolog Bahtiyar Çelikgün, güncel cihaz sektöründe cihazların kullanımı ve geçmişten günümüze nasıl değişiklik gösterdiğinden bahsederken işitme cihazının, işitme kayıplı kişilerin yaşam kalitesi açısından önemli bir araç olduğuna değindi. Eksik ve yanlış yapılan uygulamalar hastayı mutlu etmeyeceği gibi işitme kaybının artmasına neden olabileceğine, işitme cihazının seçiminde dikkat edilmesi gereken temel konunun yalnızca işitme kaybının derecesi değil aynı zamanda sosyal, ekonomik ve psikolojik etkenlerde olduğuna vurgu yaptı.

Uzman Odyolog Bahtiyar Çelikgün, güncel cihaz sektörünün gelişimi ile ilgili bilgilerinin yanında Tinnitus hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Tinnitus'un en sık görülen nedeni işitme kaybı olmakla birlikte kronik bir patoloji olduğunu bildirdi. Tinnitus ile depresyon ve diğer psikiyatrik komorbiditelerin birbirleriyle bağlantılı olup, bu durumdan etkilenen hastalarda aksiyete, sinirlilik ve uyku bozuklukları gibi psikolojik durumların neden olabileceğini ekledi. Tedavide, amaç Tinnitus'u tamamen ortadan kaldırmak veya mümkün olmadığı zamanda hastaya en az rahatsızlık vermesini sağlamak olduğundan söz eden Uzman Odyolog Bahtiyar Çelikgün öğrenciler ile soru-cevap yaptıktan sonra konuşmasını sonlandırdı.

Plaket takdimi için Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren sahneye davet edildi. Dr. Öğr. Üyesi Selva Zeren, Uzman Odyolog Bahtiyar Çelikgün'e teşekkürlerini sundu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından etkinlik sona erdi.