Sağlık Bilimleri Yüksekokulu - sbyo@gelisim.edu.tr

Odyoloji








 İGÜ Odyoloji Bölümü İstanbul Maratonu’nda


İstanbul Gelişim Üniversitesi Odyoloji Kulübü “İşitme Cihazına Farkındalık Yaratmak” amacıyla 11 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen İstanbul Maratonu’na katıldı.


Avrasya Maratonu tarihçesine baktığımızda, 1973 yılında gündeme getirilen Asya'dan Avrupa'ya koşma fikri, 1979 yılında bir grup Alman turistin girişimiyle gerçekleştirildi. İstanbul Valiliği, Atletizm Federasyonu ve Karayolları Genel Müdürlüğü bir çalışma içerisine girdi. Hazırlık aşamasından sonra etkinliğin düzenlenebileceğine karar verildi. 1979 yılında başlayan o dönemki ismiyle "Asya-Avrupa Koşusu" çok az sayıdaki insanın katılımı ile gerçekleştirildi.
 
Asya-Avrupa Koşusu olarak başlayan maratonun adı daha sonraki yıllarda Avrasya Maratonu olarak değiştirildi. 2013 yılında ise, Avrasya Maratonu'nun adı, dünyanın tüm maratonlarında olduğu gibi, şehrin tanıtımı ve adını ön plana çıkarmak amacı ile İstanbul Maratonu olarak değiştirildi.
 
İstanbul Maratonu bu yıl 11 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirildi ve 4 kategoride koşuldu. Yüz bini aşkın sporseverin iki kıtayı dostluk duygusuyla birleştirmesi İstanbul Maratonu'nu dünyada yankı uyandıran bir maraton haline getirdi. İstanbul Maratonu, yıllar içinde Türk sporu ve İstanbullular için yoğun katılımlı ve keyifli bir etkinlik haline dönüştü.
 
Maratonun bu seneki sloganı "Sağlıklı Yarınlara Koş İstanbul" oldu. Katılımcıları sağlıklı yaşama teşvik etmek amaçlandı. 96 kişiyle serüvenine başlayan maraton 150 binleri geçen bir katılımcı sayısına ulaştı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gişelerine 250 metre mesafeden başlayan 42 kilometrelik maraton, Sultanahmet'te Dikilitaş'ın önünde tamamlandı.
 
Yıldan yıla gelişen İstanbul Maratonu günümüzde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ve çeşitli dernek ve sosyal kulüplerin sesini duyurduğu ve farkındalık yarattığı bir etkinlik halini almıştır.
 
11 Kasım 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen organizasyona İstanbul Gelişim Üniversitesi Odyoloji Kulübü “işitme cihazına farkındalık yaratmak” amacıyla diğer üniversitelerin odyoloji bölümü öğrencileri ve kulüpleriyle birlikte katıldılar.
 
Odyoloji bölümü öğrencileri ve öğrenci kulüpleriyle birlikte “İşitme Cihazımı Fark Et” sloganıyla işitme kayıplı bireylerin işitme cihazı kullanımına dikkat çekmek için yürüdüler.