Odyoloji

Grup çalışması eğlenerek öğrenmeyi sağlıyor

Sınıf yönetiminde ortak grup çalışması yapmak, öğrencilerin eğlenerek öğrenmesini sağlıyor. Sınıf içerisindeki çatışmaların grup çalışmasıyla engellenebileceğini belirten Eğitim Programları ve Öğretim Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, “İşbirlikli grup çalışmalarını kullanmak tartışmak, problem çözmek, örnek olayları birlikte incelemek gibi teknikler öğrencilerin derse katılımını ve eğlenmesini sağlıyor” dedi.

Her öğrencinin birbirinden farklı ilgi alanlarına sahip olduğunu ve öğrencilerin aralarında çatışma yaşanmasının doğal olduğunu belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Dr. Öğr Üyesi Derya Kavgaoğlu, “İlgisi, bilgisi, yeteneği farklı öğrencilerin bir arada bulunduğu öğrenme ortamlarında çatışma kaçınılmaz. Ancak akademisyenler işbirlikli grup çalışmalarından faydalanırsa sınıf ortamında birey ve gruplar arası çatışmalar yapıcı bir hal alır. Bu çalışmalar iyi sonuçlanırsa sınıf içi iletişimi kuvvetlendirir, derse katılımı, güveni ve bağlılığı artırır, birlikte başarma ve öğrenme duygusunu yaşatır” dedi.

Detaylı bilgi için tıklayabilirsiniz.