Odyoloji

Alzheimer’ın Einstein'ı Prof. Dr. Terence Seedsman ile 109 yaşındaki Mehmet Yılmaz bir araya geldi

Dünyada Alzheimer’ın Einstein'ı olarak bilinen Prof. Dr. Terence Seedsman ile 109 yaşındaki Ordulu Mehmet Yılmaz, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Gerontoloji Çalıştayı’nda bir araya geldi. Prof. Dr. Seedsman, Yılmaz’ın, çok genç bir beyefendi olduğunu söyleyerek ona ‘süper mucize’ dedi. Yılmaz ise, 109 yılın rüya gibi geçtiğini dile getirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi I. Uluslararası Gerontoloji Çalıştay’ı düzenledi. Üniversitenin konferans salonunda yapılan çalıştaya, Alzheimer hastalığının Einstein'ı olarak bilinen Melbourne- Victoria Üniversitesi'nden Prof. Dr. Terence Seedsman, Akdeniz Üniversitesi Gerantoloji Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail Tufan, Geriatrik Psikiyatri ve Alzheimer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Engin Eker, Ordulu 109 yaşındaki Mehmet Yılmaz, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Haberin kaynağına ulaşmak için tıklayınız.