Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Örüklü; "İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu olarak ilkini gerçekleştirdiğimiz bu kongrenin bilimsel kurulunda yer alıyor olmanın mutluluğu içerisindeyim. Böyle bir kongreyi gerçekleştirmemizde hiçbir zaman desteğini esirgemeyen üniversite yönetimimize, kongre başkanımız ve İGÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut’a, tüm öğretim elemanı arkadaşlarıma ve bu işe gönüllerini adayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Kongrenin 2. Gününde İlk Oturumunda; Oturum Başkanlığını Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Örüklü ve Hemşirelik İngilizce Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Esra Acar’ın yürüttüğü ‘KUŞAK ÇATIŞMASI’ konusunu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi olan Dr. Öğr. Üyesi Özge Sukut bizlere aktardı. Konuşmasına “Kuşak” tanımını yaparak başlayan Sukut, kuşakların özellikleri ile konuşmasına devam etti. “Sessiz kuşak: 1925-1945 yılları arasında doğan uyumlu bir kuşaktır. Türkiye’nin %7’sini oluşturmaktadır. Doğrudan açık, özetlenebilen, basit bilgiler almayı, uzun süre aynı işte kalmayı tercih etmektedir. Baby boomer, 1946-1964 yılları arasında Amerika’da II. Dünya Savaşı’nın bitiminde başlayıp 1960 yılı başlarına kadar süren, yıllık doğum hızında büyük artış anlamına gelen “baby boomer” olarak adlandırılan kuşaktır. Şu anda bu kuşağın en yaşlısı 72 yaşında, en genci ise 54 yaşındadır. Türkiye’nin %19’unu oluşturmaktadır. . Sadakat duyguları yüksek, kanaatkâr, aynı zamanda bir yerde uzun süre çalışabilen yapıya sahiplerdir. X kuşağı: 1965-1979 yılları arasında doğan rekabetçi bir kuşak olup Türkiye’nin %22’sini oluşturmaktadır. Teknoloji ve bilgi ile barışık, girişimci, amaç odaklı ve bağımsızlardır. İşyerine olan bağlılıkları ve uzun süre aynı yerde çalışmalarıyla bilinmektedir. Y kuşağı:1980-1999 yılları arasında doğan yaratıcı bir kuşak olup Türkiye’nin %35’ini oluşturmaktadır. Dijital medyanın cazibesiyle büyüyen ilk kuşak olma özelliğine sahiptir. Yüksek adaptasyon gücüne sahip ve çoklu görevler yapabilmektedir. Z kuşağı:2000 yılı ve sonrası derin duygusallığı içeren bir kuşak olup Türkiye’nin %17’sini oluşturmaktadır” ifadelerine yer veren Sukut, çatışmaların önlenmesi için neler yapmamız gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.
Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü’müz Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut’un katkıları ve sorularla oturumu sonlandırdık. Dr. Öğr. Üyesi Özge Sukut’a plaketini ve teşekkür belgesini Sağlık Bilimleri Yüksekokul Müdürü’müz Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut, Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Örüklü’ye teşekkür belgesini Dr. Öğr. Üyesi Semiha Yalçın, Hemşirelik İngilizce Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Esra Acar’a Kongre Eş Başkanı ve Odyoloji Bölümü Öğrencisi Ebru Kurt takdim etti.