Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Türkiye’de ve Dünya’da Ergoterapistlik

Ergoterapist Muammer Aydoğdu Türkiye’de ve Dünya’da Ergoterapistlik Konulu Seminer verdi.

4 Aralık 2018 Tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Ergoterapi Bölümü, Ergoterapist Muammer Aydoğdu’yu ağırladı. Muammer Aydoğdu Türkiye’de ve Dünya’da Ergoterapistlik Konulu Seminer Verdi.  Türkiye’de yeni tanınmakta olan Ergoterapistlik mesleğini, mesleğin ve uygulama alanlarının geleceğimizi nasıl değiştireceğinin anlatıldığı seminerde bilimsel bilgilerin yanısıra interaktif uygulamalara yer verildi. Herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirilen seminer sonunda Ergoterapist Muammer Aydoğdu öğrenciler ile bir söyleşi de gerçekleştirdi.

Ergoterapist Muammer Aydoğdu, günümüzde bilgiye ulaşma konusunu ele aldı, üniversite öğrencilerinin bilimsel bilgiyi elde etme ve kullanma becerisine sahip olmaları gerektiğini yine interaktif ve eğlenceli bir dille anlattı. Otizmde Yeni tedavi yaklaşımları üzerine çalışmalar yürüterek manyetik alan ve kognitif yaklaşımlar üzerine çalışmalar yürüten Aydoğdu, Ergoterapistin çalışma alanlarının bilinenin aksine çok geniş olduğunu ve Ergoterapi öğrencilerinin bu bakış açışına sahip olarak kendilerini hem tıbbi hem de teknolojik bir çok alanda geliştirmeleri gerektiğini anlattı.  Bilimsel ilgi alanları Otizm, Cerebral palsy, Nöroplastisite , Manyetik uyarım tedavileri olan Aydoğdu aynı zamanda bu konular hakkında da bilgilerini paylaştı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Ergoterapi Bölümü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, üniversitemizin çeşitli bölümlerinden ve diğer Üniversitelerden gelen öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.