Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Öğrenciler Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü'nü tercih ettiler!

2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ÖSYM tarafından 26.08.2020 tarihinde açıklanmıştır. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüz öğrenciler tarafından yoğun istek görmüş, kontenjanlarında tam doluluk göstermiştir. Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 pandemi sürecinde yoğun emek ve özveri ile sınava hazırlanan ve yerleşen tüm öğrencilerimiz ve ailelerini tebrik ederiz.

Geçen sene 618 yerleşen öğrenci sayısı ile %81,32 doluluk oranına sahip yüksekokulumuz ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu zorlu sürece rağmen bu sene arttırılan 791 kişilik kontenjanımız, açıklanan sonuçlar ile yerleşen 723 öğrenci sayısıyla birlikte %91,40 doluluk oranına ulaşmıştır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümümüzün kontenjanları ise öğrencilerin tercihleri ile tam doluluk oranına ulaşmıştır. Bu başarı, bölümümüzün AHPGS tarafından akredite olmasının yanında, Covid-19 salgını nedeni ile tüm dünyada olduğu gibi uzaktan eğitim sürecini uygun altyapısı ve dinamik kadrosu sayesinde başarıyla sürdürerek eğitim sürecini aksatmadan tamamlaması ile kazanılmıştır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mesleğinin değerinin her geçen gün daha da anlaşıldığı günümüz pandemi sürecinde, donanımlı ve alanında uzman akademik kadromuzla birlikte, uzaktan eğitim sürecinde sağlanmış nitelikli eğitimimiz, geleceğin fizyoterapistlerini yetiştirmeye odaklı tüm çalışmalarımız ve gayretimiz bizleri öğrencilerin tercihi yapmıştır.

“Yükseköğretimin Oscarı” olarak bilinen, saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından “Üniversite Etki Sıralaması” (Impact Ranking 2020) içerisinde dünyanın en kaliteli eğitim veren ilk 100 üniversitesi arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 96’ncı olarak yer alarak Türkiye’den 1’inci sıraya adını yazdırmıştır.

80 ülkeden 620 üniversitenin yer aldığı Times Higher Education (THE) (Impact Ranking) “Good Health and Well-being (Sağlık ve Kaliteli Yaşam)” kategorisinde, dünya üniversiteleri arasında 201-300 sıralamasında yer alan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) temel hastalıklar ve koşullar hakkındaki araştırmalar, sağlık alanı için üniversitenin destekleri, öğrencilerin ve personelin sağlık alanına katkıları konusunda başarısını bir kez daha göstermiştir.

Geniş iş imkanları, nitelikli eğitim, alana özel uygulamaları ile uluslararası standartları izleyen; akreditasyonu ile kendini kanıtlamış Fizyoterapi ve Rehabilitasyon eğitimi, yönetimi ve araştırmalarında etkin görev üstlenebilen; yenilikçi, girişken ve mesleki etik ilkelere sahip fizyoterapistlerini yetiştirmeye ve başarılarını her geçen gün arttırmaya devam edecektir. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ailemize katılan tüm öğrencilerimizi tekrar tebrik eder, her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.