Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Liselilere Ergoterapi Semineri Verildi

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ ERGOTERAPİ BÖLÜMÜ BÜLENT AKARCALI ANADOLU LİSESİNDE ERGOTERAPİSTLİK MESLEĞİ VE DUYU BÜTÜNLEME ÜZERİNE SEMİNER VERDİ.

14 Aralık 2018 Tarihinde, İstanbul Gelişim Üniversitesi Ergoterapi Bölümü Ve Halkla İlişkiler Departmanı, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi Tarafından Düzenlenen ‘Benim Okulum Benim Geleceğim’ Eğitim programı kapsamında lise son sınıf öğrencilerine seminer verildi. Seminere Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi, idari kadrosu, öğretmenleri ve öğrencileri ve velileri katıldı. İstanbul Gelişim Üniversitesinden ise Ergoterapi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı ve Ergoterapi Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Gizem Dinçer ve Kader Güneş katıldı.
Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı tarafından verilen seminerin ana konusu Ergoterapistlik mesleği ve çağımızın yaygın sorunlarından biri olan otizm spektrum bozukluğunda duyu bütünleme uygulamaları idi. Kınalı, otizm spektrum bozuklukluları ve bu gruba dahil olan diğer yaygın gelişimsel bozuklukların okul çağında belirlenmesi ve okul içinde yapılacak düzenlemelerin de bu bozukluğun üstesinden gelmedeki öneminden bahsetti.
Seminerde Otizm üzerine öğrencilerle söyleşi yapıldı. Otizm konusunda karşılıklı soru ve görüşler alındı. Lise öğrencileri arasında otizm konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan seminerde, öğrencilerin konuya yoğun ilgisi fark edildi. Genç bireylerin toplumsal sorunlar üzerine düşünme ve çözüm üretmesinin geleceğimiz için öneminden bahsedildi.
Seminer sonrasında lise öğrencileri ve konuk üniversite öğrencileri sohbet etme imkanı buldu. Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı ’ya eğitim programına katılımından dolayı Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bülent Akarcalı Anadolu Lisesi adına bir plaket hediye edildi.