Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile online tanışma ve oryantasyon programı gerçekleşti

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 1. sınıf öğrencileri 22.09.2020 tarihinde saat 11.10'da LMS üzerinden online tanışma ve oryantasyon programında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Türkçe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilsen Sirmen ile buluştu.

Online tanışma ve oryantasyon programında ilk önce kendini tanıtarak başlayan Sirmen, İstanbul Gelişim Üniversitesinin kuruluşundan itibaren kısa bir tarihçesine değinerek kuruluş yılından bugüne kadar kısa zamanda hızlı gelişen bir üniversite olduğunu vurgulamış öğrencilerin üniversiteye ve bölüme ve de dolayısıyla mesleklerine aidiyet duygularının gelişebilmesi için bulundukları üniversitenin misyonunu ve vizyonunu, eğitimdeki temel önceliklerini bilmeleri gerektiğinin üzerinde önemini vurguladı.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencileri Bölüm Başkanları ile tanıştıktan sonra öğrencilere bölüm oryantasyonunu sağlamak adına ayrıca aşağıdaki konular ile ilgili bilgiler verildi.

Müfredat
  • Bölümün müfredatında 8 yarıyıla bölünmüş şekilde toplamda 55 ders bulunmaktadır.(163 Kredi, 240 AKTS)
  • Bu derslerin 45’i zorunlu dersler(133 Kredi 180 AKTS), 10’u ise seçmeli derslerden(30 Kredi 60 AKTS) oluşmaktadır.
  • Seçmeli derslerin ise 7’si Bölüm Seçmeli(21 Kredi 42 AKTS), 3’ü Alan Dışı Seçmeli derslerden(9 Kredi 18 AKTS) oluşmaktadır.
  • AKTS(Avrupa Kredi Transfer Sistemi)
  • Alanımıza ait dersler ilk sene insan vücudunu tanımaya yönelik temel derslerden başlayacak, 2 ve 3. sınıflarda ise insan vücudunun değerlendirmesi ile iyilik halinin devamı ve hastalıkların sonrasında ise rehabilitasyon dersleri ile devam edecek, bu sürede ise yazları zorunlu ve gönüllü stajlar ile desteklenip, son sınıfta ise Hastaneler, Rehabilitasyon Merkezleri ve Spor Kulüpleri gibi yerlere uygulamaya gidip mesleğimize adım atmaya hazır hale geleceklerdir.
  • Öğrencilerimiz istedikleri takdirde https://gbs.gelisim.edu.tr/ders-plani-5-50-1 adresinden bölümümüzün ders planını inceleyebilirler.
Yönetmelik
  • Üniversitemizde çeşitli yönetmelikler bulunmasına karşın öğrencilerimizin bilmesi gereken başlıca yönetmelikler Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği  ile Disiplin Yönetmeliğidir.
  • Eğitim-Öğretim hayatına başlarken yönetmelikleri incelemek öğrencilerimizin yararına olacaktır.
  • Öğrencilerimizin mezun olabilmesi için 240 AKTS yi tamamlamaları ve not ortalamalarının 4 üzerinden 2,00 olması gerekir.
  • Eğitim öğretim süresi boyunca 4. yarıyılın sonunda itibaren not ortalamasının 1,80 üzerinde olması gerekir. Olmadığı takdirde öğrenci başarısız olduğu veya koşullu geçtiği dersleri tekrar alıp bir sonraki dönem başında ortalamasını 1,80’in üzerine çıkarması gerekir.
  • 3. yarıyıldan itibaren Dönem sonu not ortalaması 3,00 ve üzeri olan öğrenciler üst yarıyıldan 1 ders, 3,50’nin üzerinde olanlar ise 2 ders alabilmektedir.
  • 3. ve 5. yarıyıl başlamadan önce not ortalaması 2,72 ve üzeri olan ve kriterleri sağlayıp sıralamaya giren öğrenciler ilgili bölümlerde ücretsiz olarak çift anadal yapabilmektedir.
  • Öğrenciler Eğitim-Öğretim hayatı boyunca yönetmeliğe uygun davranmadıkları takdirde Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğine göre çeşitli cezalar alabilmektedir.
  • Öğrenciler güz veya bahar yarıyıllarında alamadıkları, başarısız oldukları, notlarını yükseltmek istedikleri veya üst yarıyıldan ders almak istedikleri taktirde ilgili yılın yaz okulunda derslerini alabilmektedirler.
  • Yönetmelikle alakalı diğer konular ve sorunlar için Bölüm Başkanı ve Danışman hocalarınız sizinle belirlen gün ve saatte danışmanlık vermektedir.
Arasınavlar, Yarıyıl İçi Çalışmalar ve Finaller
  • Teorik ders saati bulunan bütün dersler için ara sınav yapılır. Ek olarak ödev, proje, sunum vb verilebilir. Bu faaliyetlerin final notuna katkısı %50 dir(Arasınav en az %30 olabilir.).
  • Teorik ders saati olmayan ve tamamen uygulama olan derslerin arasınav, final ve bütünleme sınavı yapılmaz. Belirli ölçme ve değerlendirme kriterine göre verilen not final notu olarak verilir.
  • Final ve bütünleme sınavının final notuna katkısı %50 dir. Bu sınavlardan 100 üzerinden 40 puandan az alanlar başarısız kabul edilir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencilerine bölüm ile ilgili bilgiler verildikten sonra toplantıya öğrencilerin soruları ile devam edildi ve başarı dilekleriyle sonlandı.