Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

III. Ulusal Fiziksel Aktivite Sempozyumu (Engelliler ve Fiziksel Aktivite)

III. Ulusal Fiziksel Aktivite Sempozyumu (Engelliler ve Fiziksel Aktivite)’nun Ardından…

Değerli Fizyoterapist Meslektaşlarım, Sempozyumumuz Konuşmacıları,

22 Aralık 2018 Cumartesi günü, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, ERASMUS Salonunda yapılan “Engelliler ve Fiziksel Aktivite Sempozyumu” herkesin katılımına açık olarak başarı ile gerçekleştirilmiştir.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanlığı ile Fiziksel Aktivite Derneği tarafından gerçekleştirilen, III. Ulusal Fiziksel Aktivite Sempozyumu’nda temamız, “Engelliler ve Fiziksel Aktivite” olmuştur.

Herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirdiğimiz Engelliler ve Fiziksel Aktivite Sempozyumumuzda,  6 Panelde 12 Akademisyen Moderatörlük yaptı.

Hepsi Fizyoterapist olmak üzere,3 Profesör, 2 Doçent, 5 Dr. Öğr. Üyesi, 10 Uzm. Fzt. 6 Fzt. ve 1 Stajyer Fzt. öğrencimiz olmak üzere toplam 27 Fizyoterapist Öğretim Elemanı bilgilerini paylaşarak sunum yaptılar.

Bu sempozyumda Engellilere Genel Bakıştan sonra, Riskli Bebekler, Vestibüler Sistem Sorunları, Down Sendromu, Pediatride Onkolojik Rehabilitasyon, Kardiopulmoner Problemli Çocuklar, Pediatride Beyin Egzersizleri, Okullarda Koruyucu Fiziksel Aktiviteler ve Fizyoterapist ilişkisi irdelendi.
Sağlıklı Yaşlılarda Fiziksel Aktivite, Sağlıklı Yaşlılarda Dans, Denge ve Fiziksel Aktivite, Ortopedik Problemi Olanlarda Fiziksel Aktivite, Diyabet ve Fiziksel Aktiviteler ile Engelli Bireylerde Meslek Seçimi ve İstihdamlarında Fiziksel Aktivite, Destekli İstihdamda Fiziksel Aktivite Gerekliliği tartışıldı.
Son Panelde ise Sosyal sorumluluk Projeleri kapsamında Engellilerde Paralimpik Sporları ve Fiziksel Aktiviteler, Paralimpiklere yeni katılan Boccia örneğindeki Fiziksel Aktiviteler, Paralimpiklerde Fizyoterapist yaklaşımları ile Fiziksel Aktivite Derneğinin faaliyetleri paylaşıldı.

Konuşmacılarımız Arel Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fenerbahçe Üniversitesi, Gelişim Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nin değerli öğretim elemanlarının yanı sıra Sabancı Vakfından ve Sense On Pediatrik Rehabilitasyon Merkezi ile  Milli takım Paralimpik Komite Fizyoterapistleri ile Fiziksel Aktivite Derneği mensubu Fizyoterapistlerdi..

Sempozyumuza katılan, sabah 08:00-akşam 19:45 arası bizimle birlikte olan, yorumları ve katkılarıyla değerli bilgilerini paylaşan tüm hocalarımıza, sevgili katılımcılar ve öğrencilerimize sonsuz teşekkürler ederek nice kongre ve sempozyumlarda beraber olmak dileğimle sevgi ve saygılar sunarım..
Nice mutlu senelere…..

Prof. Dr. Bilsen SİRMEN