Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

İGÜ Ortez-Protez ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri Öğrencileri Engelsiz Yaşam Fuarı'nda

İGÜ Ortez-Protez ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri Öğrencileri Prof. Dr. Y. Bilge SÜREL ve Öğr. Gör. Selim ÖĞÜT eşliğinde genel bilgilerini ve görgülerini arttırmak amacıyla CNR-Yeşilköy Engelsiz Yaşam Fuarı'na katıldılar.

Etkinliği yapan bölüm: Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ortez Protez Bölümü
Etkinliğin ismi: Vitrinde Ne Var?
Düzenleyen: Prof. Dr. Y. Bilge SÜREL, Arş. Gör. Selim ÖĞÜT
Yer: CNR- Yeşilköy  “Engelsiz Yaşam Fuarı”
Katılanlar: Ortez Protez Bölümü ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğrencileri
Tarih: 01.12.2017
2017-2018 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı için okulumuza yeni başlayan öğrencilerimize dersliklerde ve ortez protez laboratuvarında bölümü tanıtan bilgilendirme toplantıları yapıldı. Dört yılın sonunda edinecekleri bilgi birikimi ile neler üreteceklerini görmeleri için, bu konuda önemli bir ortez-protez firması ile toplantı ayarlandı. Öncesinde, Engelsiz Yaşam Fuarı başladığı için, genel bilgilerini ve görgülerini artırmak amacıyla topluca fuara gidildi.
-İBB Engelliler Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Suat Ulusoy, engelliler ve rehabilitasyonu ile ilgili bilgi verdi.
-ORTOTEK Protez-Ortez ve Rehabilitasyon firmasından Hakan Günsan engelliler için üretilen ortez ve protezler hakkında genel bilgi verdi, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
-Ergoterapi Derneği kurucuları ile söyleşi yapıldı.
-Hijyen ve kişisel bakım, mobilite, fiztoterapi ve ortopedik ürünler konusunda ilgili katılımcılardan bilgi alındı.
-Özellikle belediyelere ait standlarda, yaşı bakımı ve rehabilitasyonu konusunda bilgi edinildi.
Geziye katılan öğrencilerimiz için, bölümlerini tanımaları bakımından çok faydalı bir etkinlik yapılmış oldu.