Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

İGÜ 23. ENPHE Kongresi'nde

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Bilsen Sirmen, Ergoterapi Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Kınalı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden Öğr. Gör. Gülşah Konakoğlu 20-22 Eylül tarihlerinde Paris’te yapılan ‘’23rd ENPHE Conference Education for Innovation and Multidisciplinarity’’ Kongresine katıldılar.

ENPHE (Network of Physiotherapy in Higher Education), Avrupa’da Fizyoterapist yetiştiren tüm kurum ve kuruluşlarını bir araya getiren ve karşılıklı işbirliğini güçlendiren network tabanlı bir kuruluştur ve amaçları arasında Fizyoterapi eğitiminde gelişmeler konusunda bilgi alışverişini ve etkileşimi sağlamak, Fizyoterapi eğitim programlarının akreditasyonunu desteklemek , “WCPT” (Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu) yönergelerine uygun olarak yüksek kaliteli eğitimi desteklemek, Fizyoterapi alanında genel bilgi birikimini arttırmak vardır. Ayrıca Fizyoterapi eğitim kurumları arasında karşılıklı öğrenci ve akademisyen hareketliliği sağlamak, Fizyoterapi eğitim kurumları arasında araştırma projeleri açısından işbirliği sağlamak, Avrupa idari makamları, ulusal ve uluslararası organizasyonlar arasında ilişki ve bilgi alışverişi sağlamak bulunmaktadır.
ENPHE, Fizyoterapi alanında konferanslar, seminerler ve diğer çalışma toplantılarını düzenleyerek, üyesi olan 29 Avrupa Ülkesi ve 183 üye kuruluşla öğrenciler ve akademisyenler arasında uluslararası her tür işbirliğini geliştirmektedir.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Fizyoterapi Rehabilitasyon Türkçe ve İngilizce bölümleri öğrencilerimiz ile 2018 Ocak ayından itibaren ENPHE kuruluşuna resmi olarak üyedir.
Prof. Dr. Bilsen Sirmen’in hakem olarak görev aldığı bu kongrede; 2 Uzman Fizyoterapist Öğretim Görevlimiz Gülşah Konakoğlu ve Çağıl Ertürk, Dr. Öğr. Üye. Gülşah Kınalı’ nın danışmanlığında tamamladıkları yüksek lisans tezlerini kongrede yarışmaya sunmuşlardır. Her iki tez ve Öğretim Görevlilerimiz kongrede ilk 7’ye kalan yüksek lisans tezleri ile üniversitemizi gururlanmışlardır.
Dereceye kalan Öğretim Görevlilerimiz Gülşah Konakoğlu ve Çağıl Ertük’ü ve danışmanları Dr. Öğr. Üye. Gülşah Kınalı’yı kutluyoruz.
Bir dahaki kongrede öğrencilerimizin büyük katılımı ile buluşmayı ümit ediyoruz…