Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresinin ardından

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından düzenlenen I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi tamamlandı. Kongremizde bilimsel oturumların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından 18-19 Nisan 2019 tarihinde İGÜ Gelişim Tower Konferans Salonu’nda düzenlenen I. Ulusal Sağlık Bilimleri Öğrenci Kongresi tamamlandı. İki tam gün boyunca süren, yüksek enerjili kongremizde bilimsel oturumların yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirildi.

Kongremiz İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Kongre Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sayın Abdullah Yüksel Barut’un açılış konuşmasıyla başlamıştır. İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Abdülkadir Gayretli ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Burhan Aykaç katılımlarıyla kongremize destek olmuşlardır.

Açılış Oturumu olan “Medyada Sağlık Haberciliği”, “Trafikte Saygı Semineri”, “Kuşak Çatışması”, “Adım Adım Kariyerim”, “Çocuklar ve Bir Zamanlar Çocuk Olanlar”, “Öğrenci Ne Yaşar Ne Yaşamaz”, “Öğrencilerin Alan Uygulamalarında Yaşadıkları Sorunlar”, “Yaşama Bütüncül Bir Yaklaşım” başlıklı oturumlar, “Psikodrama”, “Zaman Yönetimi ve Liderlik” ve “Sanat Terapisi” atölyeleri ile süren, yazar Kahraman Tazeoğlu, Eğitimci ve Yaşam Koçu Buğra Abayhan ve Harley Davidson Owners Group ile yapılan söyleşilerle tamamladığımız oturumlarımızda öğrenciler sorunlarını tartışmış, aynı zamanda bilgilendirmeler yapılarak keyifli anlar paylaşılmıştır. Uluslararası öğrencilerin beklentileri İngilizce bir oturum ile dinlenmiştir.

Kongremize Dilşad Dede Taşkın (STAR Haber), Fatma Demir Turgut (TRT Haber) ve Işıl Açıkel (ATV Haber) katılım göstermiştir. Kongremiz programında farklı salonlarda eş zamanlı olarak sözlü bildiri sunumları, poster bildiri gösterimleri, çeşitli söyleşi ve oturumlar gerçekleştirilmiştir.

Kongremizin katılımcı sayısı 1270 olup, bu sayı içerisinde 45 farklı Üniversiteden 290 öğrenci arkadaşımız katılmıştır. Kongremizde 30 sözlü sunu, 115 poster sunu olmak üzere toplam 145 sunum gerçekleştirilmiştir. Kongremizde, 23 oturumda 61 konuşmacı bilgilerini paylaşmıştır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (TR) Bölümü olarak 3 Sözlü Bildiri ve 15 Poster bildirisi ile katıldığımız kongremizde; öğrencilerimiz, araştırma görevlilerimiz ve öğretim üyelerimiz düzenleme kurulunda da aktif görevler üstlenmiştir.

Kongremizde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü 3. sınıf öğrencimiz Ayşenur Örikli “Fizyoterapi Bölümü Öğrencilerinde Mesleki Kaygı Anketi Sonuçları” başlıklı sözlü sunumunu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü 4. sınıf öğrencimiz Halime Şen “Egzersiz Yapan ve Yapmayan Genç Bireylerde Q Açısı değerinin İliotibial Bant Üzerindeki Etkisi ” başlıklı sözlü sunumunu gerçekleştirmiştir.

Kongremizde sunulan poster sunumlara ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Kongre sonunda sözlü ve poster sunum 1. 2. ve 3. leri için gerçekleştirilen Ödül Töreni ile kapanış gerçekleştirildi.

2019 yılında ilki düzenlenen kongremizin yoğun gündemli ve yüksek katılımlı geçmesi, bir sonraki kongre için şimdiden heyecan duymamıza neden olmaktadır. Kongremize katılan ve katkı sağlayan değerli öğretim üyelerimize, öğrencilerimize, farklı üniversitelerden katılan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Gelecek sene 2020 IGUSAGOK’ta tekrar buluşmak üzere…