Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Engelsiz Yaşam Merkezine Teknik Gezi

24 Aralık 2018 Tarihinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Ergoterapi ve Toplumsal Rehabilitasyon Kulübü Bulgurlu Engelsiz Yaşam Merkezine bir teknik gezi gerçekleştirdi. Teknik geziye, Ergoterapi, Hemşirelik, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri katıldı. 20 Öğrencinin katıldığı teknik geziye Araştırma Görevlisi Gökhan Demir eşlik etti.

ERİŞEBİLİR ALANLARDA ENGELLİ BİREYLER BAĞIMSIZ VE MUTLU
Öğrenciler engelsiz bir yaşamın oluşturulması konusunda farklı meslek gruplarının ortak çalışmaları konusunda inceleme yapma fırsatı buldu. Engelsiz yaşam merkezinde yapılan yenilikçi teknolojik tedaviler hakkında bilgi edinildi.
Engelsiz yaşam merkezinde, yüzme havuzu, duyu bütünleme odası, akranlarla iletişim odası, okuma salonu, erişebilir kafeterya ve eğlence alanları gezildi. Merkez uzmanları tarafından öğrencilere, hasta iletişimi, eğitim ve terapi metotları konusunda bilgi verildi. Merkezde bulunan bu imkanlar engelli bireylere aileleri yanlarında olmaksızın gün boyu terapi ve eğitim alma imkanını sağlıyor.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Gülşah Kınalı teknik gezi ile ilgili şu bilgileri verdi:
Öğrencilerimizin üniversite dışında da teknik incelemeler yapmasını sağlıyoruz. Bu sayede hem işbirlikleri sağlıyorlar hem de gerçek uygulama alanlarını inceleme fırsatı doğuyor. Türkiye'de ilk ve tek olan Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi 2018 yılı Ağustos ayında hizmete açıldı. Resmi açılışı Eylül ayı içerisinde yapılan merkezde engelli bireylerin rehabilitasyonu için tüm ayrıntılar düşünülmüş.  Merkeze aileler engelli çocuklarını emanet ederek kendi gündelik işlerini yapabiliyor. Engelli birey sahibi ailelerin hayatını önemli ölçüde kolaylaştıran merkezi öğrencilerimiz bu teknik gezi ile tanıma fırsatı buldu.