Ergoterapi

“Nitelikli eğitimin ön koşulu öğretmendir”

Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesinin ardından öğretmenlere önerilerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, yöntemi ne olursa olsun nitelikli eğitimin kamusal bir hak olduğunu belirterek, “Herkes eğitim hakkına sahiptir. Nitelikli bir eğitimin ön koşulu ise öğretmendir” dedi. .

Uzaktan eğitim için kuvvetli bir öğretim tasarımının ilk şartının öğrenme kazanımı belirlemek olduğunu ifade eden İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Derya Kavgaoğlu, “Uzaktan eğitim yaygın bir yanılgının aksine sadece ezbere bilgi verileceği anlamına gelmez. Bu anlamda uzaktan eğitim tasarlanırken sadece bilginin işlenmesi süreçlerine odaklanan bilişsel öğretim tasarımları tercih edilmemelidir. Psikomotor ve duyuşsal kazanımlar da hedef kazanımlar arasında tutulmalıdır. Verilecek projelerle ve performans görevleriyle entelektüel kapasitenin yanında motor beceri ve değer setleri de desteklenmelidir” ifadelerine yer verdi.

Daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.