Ergoterapi

Multidisipliner Bakışla Ergoterapi Sempozyumu

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokul (SBYO) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Barut, Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Mirzanlı, İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ergoterapi Bölümü öğrencileri ve Ergoterapi Derneği iş birliğiyle düzenlenen Multidisipliner Bakışla Ergoterapi Sempozyumu sağlık alanında yeni gelişen ve önemli bir alan olan ergoterapinin önemini anlatmak ve farklı disiplinlerden gelen ortopedi, psikiyatri, fizyoterapi, psikolog, dil konuşma terapisi ve ergoterapi uzmanlarını ortak bir alanda toplayıp ergoterapi mesleğinin önemine dikkat çekti.

Programa Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı olarak katıldı. Konuşmasında ergoterapinin önemine, hayatına kattığını anlama, zorluklar karşısında hayallerin peşinden koşmanın gerekliliğine yer vererek ve deneyimlerini paylaşarak bu alandaki öğrencilere motivasyon kaynağı oluşturdu. Sosyal medyada da Multidisipliner Bakışla Ergoterapi Sempozyumu etkinliğine yer vererek paylaşan Turan Hançerli, bilime yüzünü dönen öğrencilere her zaman destek olacağını söyledi.

Ergoterapi bölümü öğrencileri ile birlikte olduğunun mutluluğunu paylaştığını aktardı. Bölüm öğrencisi Bilge Kavalcı ve Serkan Çağlar Günakın, bu etkinliğin onlar için bir hayal olduğunu ama davet ettikleri her konuşmacının onlara destek sağladığını belirterek, Dr. Öğretim Üyesi Yüksel Barut'a ve Ergoterapi Derneği'ne bu etkinliğin gerçekleşmesine olan katkıları için teşekkürlerini iletti.

Sempozyuma İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu öğretim elemanlarından Prof. Dr. Rıfat Mutuş, Dr. Öğretim Üyesi Turgay Dağtekin,  Öğr. Gör. İlknur Atkın, Öğr. Gör. Selin Kalabaş, Öğr. Gör. Çağıl Ertürk de katıldı.

Sempozyuma Dr. Öğretim Üyesi Başar Öztürk Protez Rehabilitasyonda Ergoterapi'nin Yeri, Öğr. Gör. Ergoterapist Shahram Mohseni, “Ergoterapist Bakış Açısıyla Nörolojik Ergoterapi” , Doç. Dr. Barış Yılmaz, “Ortopedist Gözüyle Ergoterapi”, Dr. Fzt. Aymen Balıkçı, “Kanıta Dayalı Bir Uygulama: Ayres Duyu Bütünleme” , Dr. Öğretim Üyesi Onur Okan Demirci, “Psikiyatrist Gözüyle Ergoterapi” , Doç. Dr. Ümit Uğurlu, “Romatolojik Hastalıklarda Ergoterapi” , Öğr. Gör. Ergoterapist Kübra Şehadet Sezer, “Ergoterapi Bilimi” , Uzm. Dr. Bülent Madi, “Nöroloji Uzmanı Gözünden Ergoterapi, Dil ve Konuşma Terapisti Betül Özsoy Tanrıkulu, “Benzerlik ve Farklılıklarıyla: Dil Konuşma Terapisi ve Ergoterapi” , Uzm. Psk. Selin Kalabaş,  “Psikolog ve Ergoterapist İş Birliği” başlıklı konuşmalarıyla katkıda bulundular.

Bu sempozyumla birlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Ergoterapi Bölümü öğrencileri yeni konular ve yeni yöntemler hakkında  değerli bilgiler kazandı. Ayrıca Ergoterapi alanı ilk defa bu kadar farklı yönleriyle ve uzman bakış açılarıyla değerlendirildi.