Ergoterapi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Akademik Kurul Toplantısı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı Akademik Kurulu Toplantısı , Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Yüksel BARUT’UN başkanlığında ve öğretim elemanlarının katılımıyla online olarak gerçekleşti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Kurulunu “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı hepimize hayırlı olsun. Okulumuza yeni katılan değerli hocalarımız hoş geldiniz”  sözleriyle başlattı. Ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “‘Ben, manevi miras olarak hiçbir nass-ı katı, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar.’’ sözlerini  katılımcılar ile paylaştı.

Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut ‘‘Yükseköğretimin Oscarı’ olarak bilinen, saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan sıralamada dünyanın en kaliteli eğitim veren ilk 100 üniversitesi arasında İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) 96’ncı olarak yer alarak Türkiye’den 1’inci sıraya adını yazdırdı. Sağlıklı Yaşam ve İyi Yaşam sıralamasında Üniversitemiz dünyada 200, Türkiye’de 6.sırada yer aldı.” diyerek kurumumuzun kazandığı başarılara değindi.
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut “11 Mart 2020 tarihinde Küresel Salgın ilanıyla  birlikte  23 Mart 2020 tarihinde Uzaktan Eğitim’e (online) geçiş yaptık. Bu sürede eğitim-öğretim dönemini başarı ile tamamladık. 2020-2021 Eğitim/Öğretim yılında Sağlık Bilimleri Yüksekokulunda 17 bölüm bulunmaktadır. 3165 öğrenci 136 öğretim elemanı mevcuttur.” diyerek öğretim elemanlarına okul yönetmelikleri, disiplin süreci, vize ve final dönemleri hakkında bilgi verdi. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut okulun dijital sistemi, personel girişleri ve online derslere yönelik bilgi paylaşımında bulundu.
Pandemi sürecinde emek veren sağlık çalışanlarının da anıldığı toplantıda Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yüksel Barut  Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’ Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum. ’’cümlesini paylaştıktan sonra toplantıya katılan tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini ileterek toplantıyı sonlandırdı.
Toplantı hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz toplantı sunumuna buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.