Ergoterapi

İGÜ Ergoterapistlik Mesleği Tanıtımı

Ergoterapi Ve Toplumsal Rehabilitasyon Kulübü Öğrencileri halen eğitimini aldıkları Ergoterapistlik mesleğini liseli öğrencilere anlattı.

Doğru meslek seçiminin önemini ve hayatın geri kalanı için ne kadar etkili olduğunu bilen İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri, lise çağındaki arkadaşlarının en doğru seçimi yapabilmelerine öncülük edebilmek için önemli bir adım attı. Kendi hazırladıkları sunum programlarını liseli öğrencilerle bir araya gelerek anlatmaya başladılar.
Meslek seçim kararında genellikle çevremizde etkin rol oynayan bazı kişiler vardır. Bu kişiler genellikle ebeveynler, kardeşler, arkadaşlar ve öğretmenler olabilir.  Diğer yandan en doğru kararın alınması için mesleği uygulayan ve ya öğrenimini gören kişilerle temasa geçmek en doğrusu olacaktır. Bu düşünce ile yola çıkan Ergoterapi ve Toplumsal Rehabilitasyon Kulübü öğrencileri ilk adımlarını İstanbul Hazar Kolejinde yaptıkları etkinlikle atmış oldular. Kulüp başkanı Rukiye Tomurer ile bölüm öğrencileri Atalay Arslan, Rabia Cengiz ve Sümeyye Korkmaz katıldı.
Lise öğrencileri ve öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, ergoterapistliğin Türkiye ve Dünyada gelişimi, meslek olanakları ve öğrencilerin aktif rol aldığı etkinlik ve projeler anlatıldı. Seminer liseli öğrencilerden büyük ilgi gördü.